Hyra stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr stuga på Åland. Boka Villa och stugor att hyra.

Åland Eilanden

Heb je wel eens gedacht aan een vakantie op de Åland eilanden? Deze wonderschone eilandengroep, die precies tussen Zweden en Finland ligt, is grote delen van het jaar een oase van rust. De Finnen en Zweden hebben de eilanden mede daarom massaal omarmd. Åland is gemakkelijk te bereiken vanaf Helsinki of Turku, maar ook vanaf Stockholm kun je naar Aland reizen. Ideaal dus om te combineren met een rondreis naar het noorden van Scandinavië.

Lijkt het je niet geweldig om na afloop van de reis door het Pure Noorden nog even te gaan eilandhoppen? 

 

Åland is geheel Zweedstalig. De provincie is gedemilitariseerd en de bewoners hoeven niet te voldoen aan de Finse dienstplicht. Åland heeft een autonome regering en een eigen parlement en is lid van de Noordse Raad. Verder bezit Åland een eigen politiekorps, een eigen vlag, eigen kentekenplaten en geeft het eigen postzegels uit. Ålandse schepen varen niet onder Finse maar onder Ålandse vlag.

Åland heeft dezelfde tijdzone als Finland en verschilt één uur met Centraal-Europa (Nederland, België). Een oversteek van Zweden naar Åland duurt dus schijnbaar twee uur langer dan de reis van Åland naar Zweden.

 

Overnachten:  www.harnasstugor.com 

1 dec 2019