Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Besöka Helsingfors

Helsingfors är Finlands huvudstad som Ni alla vet. Helsingfors är en fantastisk stad att besöka. Själv brukar jag resa till Helsingfors då och då med Viking Line från Mariehamn. Man stiger ombord på fartyget på kvällen och är framme cirka klockan 10.00 lokal tid på morgonen i Helsingfors. 

Helsingfors har bra shopping, restauranger samt trevliga besöksmål. De gröngula spårvagnarna är en välkänd syn i gatubilden i Helsingfors. 

Utrikesbloggen har en bra hemsida att besöka om man vill läsa på mer om hur det är att besöka Helsingfors och om vad som finns att se och göra.

Finland är tvåspråkigt med finska och svenska som språk. Det finns ofta hjälp att få på svenska, finska och engelska. Dessutom känns det som att det är gångavstånd till många bra saker i Helsingfors. 

Domkyrkan i Helsingfors är ett måste att se i Helsingfors. Domkyrkan är nog Finlands mest kända byggnad. I närheten av domkyrkan finns Stockmann varuhuset på Alexandersgatan som brukar locka till sig folk som vill ha inspiration till shopping. Mycket av shoppingen finns just längs Alexandersgatan. 

Torget och saluhallen är också värdefullt att besöka i Helsingfors. Många är också de som tar och köper sig en båtbiljett ut till Sveaborg. 

Ateneum i närheten av Stockmann har ofta välbesökta utställningar. Finland har fantastiska konstnärer att vara stolta över såsom till exempel Albert Edelfelt. 

Från Helsingfors är det också lätt att ta sig vidare till Tallinn med färja. Men för mig brukar det bli att man tar färjan hem till Mariehamn där vid 17.00 tiden på eftermiddagen. Färjan fortsätter sen från Mariehamn på Åland till Stockholm och Stadsgårdskajen. Vill Ni besöka Stockhom så har turiststockholm.se en jättebra hemsida. 

 

 

Youtube Twitter Instagram Facebook

5 May 2024

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla