Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Hyr Röda Stugan

RÖDA STUGAN ligger i Strömma i norra Hammarland i lugn och naturskön omgivning vid strand med västerläge. Här kan man promenera på betade strandängar med röda granitklippor. Bland hasselbuskar och gamla askar på lövängen kan du om våren njuta av vitsipppor, gullvivor och orkidéer. Detta är ”mulens marker” där hästar, kor och får betat sedan urminnes tider. Därav den rika floran och det rika fågellivet. Här kan man höra göken gala, spillkråkan trumma och tranan trumpeta i vårkvällen.

Öppet från slutet av april till början av oktober. 4 plus 1 personer och är 42 kvadratmeter stor. Rummen består av kök med varm och kallt vatten. 2 sovrum, utedass, separat vedeldad bastu med dusch. Bastuns ugn är bytt mot en ny ugn år 2021. Elvärme och öppen spis finns i stugan. I köket finns elspis, kaffebryggare, mikro, kyl och frys. TV finns i vardagsrummet.

Roddbåt av metall, fiskrensbord vid båten och utegrill. Fiskekort säljes. Sjöutsikt, kor finns på bete. Rökfri stuga för allas trevnad. Husdjur är alltid välkomna.

Avstånd cirka: Till Mariehamn är det 31 kilometer. Till Eckerö Linjens hamn är det 26 kilometer och till närmaste livsmedelsaffär 12 kilometer. Närmaste granne är gröna stugan som finns 170 meter bort. Till den långgrunda stranden är det 35 meter. Det finns en liten privat väg mellan stuga och strand som inte trafikeras särskilt mycket alls.

Så här skrev en gäst om Röda Stugan:

"Havsörnar, fiskgjuse, skräntärnor och rödbenor med mera har trots vädret glatt oss. Bastubad och en varm brasa har också suttit gott. Och så har vi tystnaden! Ingen trafik, inget flygplansbuller, inga sopbilar som väckt oss klockan fem på morgonen och inte några borrljud från renoveringssugna grannar. Det är en lisa för själen att vara en vecka i Röda stugan."

Gäst, hösten 2023: "Här finns atmosfär, vi kommer tillbaka till röda stugan."

Röda stugan på google maps!

 

 

 

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla