Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Boka Gröna Stugan

GRÖNA STUGAN ligger i Strömma i norra Hammarland i lugn och naturskön omgivning vid strand med västerläge. Här kan man promenera på betade strandängar med röda granitklippor. Bland hasselbuskar och gamla askar på lövängen kan du om våren njuta av vitsippor, gullvivor och orkidéer. Detta är "mulens marker" där hästar, kor och får betat sedan urminnes tider. Därav den rika floran och det rika fågellivet. Här kan man höra göken gala, spillkråkan trumma och tranan trumpeta i vårkvällen.

Gröna stugan är öppen från början av maj till början av oktober. Stugan är gjord för 2 plus 2 personer och är 34 kvadratmeter stor i två våningar. Allrum med kök med varmt och kallt vatten. Sovrum finns nere för två personer och sovloft finns uppe för 3 personer. Utedass med kalk finns. Separat byggnad med dusch. Ny duschblandare, ny duschslang och nytt duschmunstycke 2023.  

Elvärme och braskamin värmer stugan. Elspis och kaffebryggare, mikro, kyl och frys finns i köket. Ny köksblandare och ny varmvattenberedare från 2024. Platt-TV finns för den som vill se på TV.

Fiskrensbord finns vid sjön. Utegrill finns, men grillkol ingår ej i hyran. Fiskekort säljes. En helt underbar sjöutsikt gör en lugn i sinnet. Även skogsomgivning med kor på bete brukar uppskattas av våra gäster. Rökfri stuga, men man får röka utomhus. Husdjur är alltid välkomna.

Just att gröna stugan befinner sig på en naturtomt av grantit gör att ingen gräsmatta behöver klippas. Att tomten till stor del består av slät granit gör det lätt att röra sig på tomten.  

Avstånd cirka: Till Mariehamn är det 31 kilometer, Eckerö Linjens hamn 26 kilometer. Till  närmaste affär är det cirka 12 kilometer. Närmaste granne är röda stugan som finns cirka 170 meter bort. Till den långgrunda stranden är det 50 meter. Det finns en liten privat väg som inte trafikeras speciellt mycket. Vägen finns mellan stuga och strand. 

Håkan, gäst våren 2022: "Har man inget emot lite enklare standard är detta en riktig pärla! Bra bemötande och allt fanns på plats för självhushåll och rekreation."

Dan, gäst sommaren 2023: "5 stjärnor för läget! Havsutsikt och nära till vattnet, vi såg till och med ett par havsörnar! 4 stjärnor för boendet."

Elisabeth, gäst sommaren 2023: "Gröna stugan är ett underbar stuga. Det ligger jättehärligt vid vatten i en lugnt område. Ägaren av stugan verkligen ser om sitt hus. Vi har haft en härlig tid!"

Gröna stugan på google maps!

 

 

 

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla