Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

fiska på Åland

Att fiska på Åland är populärt. Många är de som tar med sig båten och motor till Åland. Det finns flera ställen att sjösätta sin båt på. Bland annat finns en bra plats för att sjösätta båten i Bovik i Hammarland. Avgiften är 4 € för att använda rampen som går ner i vattnet. 

Det åländska gäddfisket är populärt. Själv är jag inte rädd att äta fisk trots alla de forskningsrapporter som talar om miljögifter i östersjön. Låt oss nu inte tänka på det som är negativt, utan låt oss tänka på allt som kan gå bra. 

Oavsett om man är sportfiskare som lägger tillbaka fångsten i havet eller om man fångar fisk för att äta den är man välkommen att pröva sin fiskelycka på Åland. Ofta kan man numera betala för sitt fiskekort online. Se www.fiskekort.fi för mera information. Se denna hemsidan för information om fiske på Åland som är den mest informativa. Fiskekarta.ax är även det en användbar hemsida.

Gott uppförande på sjön är förstås att man håller sig nykter och respekterar allt som har att göra med djur och natur. 

Fisken sägs nappa bäst under våren och hösten. Fisken behöver syre och på sommaren kan det bli för varmt för fisken på grunt vatten. Oavsett om man fiskar med nät eller spö kan man få aborre, gädda, sik, gös, röding, eller lax. Det finns även fiskeguider på Åland som kan hjälpa folk med fisket och båtar med mera. För er som vill ha fiskeguidning på Åland rekommenderar vi donningfishing.com. Allt för att det hela ska bli en bra upplevelse. 

 

Youtube Twitter Instagram Facebook

Linkedin

27 Sep 2021

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla