Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Shopping på Åland

Vi har flera ställen att handla på Åland. Det finns flera gallerior att välja på. Nu i början av december 2023 öppnar nybyggda Telegrafen där flera aktörer verkar. Telegrafen finns inne i Mariehamn. I Telegrafens byggnad finns den nya turistinformationen som drivs av Visit Åland.

Inne i Mariehamn finns även Sittkoffs galleria. Den stora shoppinggatan i Mariehamn heter Torggatan. Mycket riktigt leder Torggatan fram till torget och sen stadshusbacken. Torget i sig är inspirerat av torget i Sienna i Italien. Njut och handla gärna från utbudet som torgförsäljarna har.

Mariehamn vann också priset som årets stadskärna i Finland 2024. Det borde vara ett kvitto på att Mariehamn gjort någonting väldigt rätt.

Norr om Mariehamn finns Maxinge området. Där finns Clas Ohlson, Alko, Sparhallen med mera. Norr om Maxinge finns Kantarellen för alla Er som gillar mat och dryck. Samtliga aktörer försöker få till en bra butiksmix. Det ska finnas något för alla helt enkelt. Både besökare och vi som bor här året runt har nytta av utbudet. 

Shoppingen har verkligen förändrats och blivit bättre under min livstid här på Åland. Som konsument vill man kunna välja och vraka bland utbudet. Ålänningar behöver inte åka utomlands i lika stor utsträckning som tidigare för att shoppa. Utbudet har blivit mycket bättre då fler och fler aktörer har valt att etablera sig på Åland. Det finns gott om parkeringsplatser och personalen är helt fantastiska på att ge service. Det är lätt och smidit att handla på Åland. Många turister passar på att handla åländska och finska produkter som de inte kanske får tag på i sina hemländer. 

Sen finns det även några lanthandlare kvar på Åland. Det har också en charm att handla hos lanthandlare. Flera av våra gäster har sagt att lanthandlarna var bättre än de trodde, att utbudet var större hos lanthandlarna än de trodde.

Utbudet av tjänster är också rikt. Företag som erbjuder hårklippningar, massage, fotvård, spabehandlingar och annan rekreation finns det att välja av. 

Detta inlägg kommer att uppdateras senare. Tills dess uppmanar jag er att njuta av julmarknader och annat skoj. God lilla jul! 

www.harnasstugor.com 

Youtube 

Twitter 

Instagram 

Facebook

16 Nov 2023

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla