Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

 

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. 

Laddstation för elbilar

11 dec 2021

 

Även Åland har fått fler och fler laddstationer för elbilar. Eller ska man kalla det för laddboxar? Elektifieringen är här på allvar. El är någonting som är svårt att bräcka som den råvara det är. 

Det känns som det finns ett politiskt tryck att få ner utsläppen. Det är nog det som talar för elbilarna. Plus att prestandan på elbilarnas batterier har gått framåt på senare år och att priserna på elbilar har börjat gå ner. Allt talar för elbilarna just nu. 

Tornvillan har fått en splitterny laddbox för elbilar installerad. Märket är norskt och heter Easee home och ska vara en testvinnare. Via booking kan man filtrera sökresultat på ett sådant sätt att man bara får fram boenden med just elbilsladdare. Men som vanligt kan man boka Tornvillan direkt via oss. Det är bara att maila eller ringa.

Alla våra gäster är förstås välkomna att ladda sina elbilar hos oss oavsett bilmärke. Det spelar ingen roll om det är en Tesla, Kia, Volkswagen eller något annat bilmärke. Det kan som resenär löna sig att kolla upp om boendet man tänker boka har elbilsladdare. Sunt förnuft helt enkelt.

Detta är årets sista blogginlägg. Därför önskar jag alla gäster och läsare en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 

Välkommen att boka Er vistelse i Tornvillan: www.harnasstugor.com

 

Hyra stuga på Åland 2022

31 okt 2021

Vill bara säga att man är välkommen att göra bokningar för att hyra stuga hos oss för nästa år. Vi får alla hoppas att år 2022 blir ett bättre år, vilket det har goda förutsättningar att bli.

Just nu har nog många inte tänkt så mycket längre än till jul och nyår. Men det kan vara kul att planera för snöiga och mysiga dagar i januari, februari och mars också. Sen kommer ljuset och våren och man får ännu mer energi!

Ibland får man vara glad om man hinner med 50 % av vad man vill göra. Men på Åland känns det som man hinner med mycket på kort tid om man vill då avstånden är relativt korta. 

Vill man ha lugn och ro och bara varva ner så är det bra att hyra stuga. Man slipper tänka på underhåll och kan ägna all tid till att njuta av tillvaron. En kravlös tid är bra för att ladda kroppens batterier för allt annat som väntar här i livet. Ta hand om Er!

God Jul och Gott nytt år!

Tornvillan är öppen året runt. Välkomna!

Läs mer på www.harnasstugor.com 

fiska på Åland

27 sep 2021

Att fiska på Åland är populärt. Många är de som tar med sig båten och motor till Åland. Det finns flera ställen att sjösätta sin båt på. Bland annat finns en bra plats för att sjösätta båten i Bovik i Hammarland. Avgiften är 4 € för att använda rampen som går ner i vattnet. 

Det åländska gäddfisket är populärt. Själv är jag inte rädd att äta fisk trots alla de forskningsrapporter som talar om miljögifter i östersjön. Låt oss nu inte tänka på det som är negativt, utan låt oss tänka på allt som kan gå bra. 

Oavsett om man är sportfiskare som lägger tillbaka fångsten i havet eller om man fångar fisk för att äta den är man välkommen att pröva sin fiskelycka på Åland. Ofta kan man numera betala för sitt fiskekort online. Se www.fiskekort.fi för mera information. Se denna hemsidan för information om fiske på Åland som är den mest informativa.

Gott uppförande på sjön är förstås att man håller sig nykter och respekterar allt som har att göra med djur och natur. 

Fisken sägs nappa bäst under våren och hösten. Fisken behöver syre och på sommaren kan det bli för varmt för fisken på grunt vatten. Oavsett om man fiskar med nät eller spö kan man få aborre, gädda, sik, gös, röding, eller lax. Det finns även fiskeguider på Åland som kan hjälpa folk med fisket och båtar med mera. Allt för att det hela ska bli en bra upplevelse. 

 

 

Harnäs stugor finns på Apple maps

17 aug 2021

Våra gäster har alltid hittat fram. Det kan ju vara svårt att hitta första gången man är på en ny plats. Vi finns sedan länge på google maps. Nu finns våra uthyrningsobjekt markerade även på Apple maps. Det gäller att jobba med tekniken istället för mot tekniken. 

Detta med karttjänsterna gör vi för att ge god service åt våra användare oavsett vilken telefon eller karta man använder. Tack för att dessa tjänster finns. Det hjälper både företag och konsumenter att förenkla vardagen och resandet.

Det ska vara smidigt och lätt att ta sig runt och jag är tacksam att vi har bra vägar på Åland. När du väl är på Åland kanske för första gången kommer du gilla vart du är på väg! Det finns över 900 kilometer landsväg på Åland att utforska. 

Trevlig höst och välkommen till Åland! 

 

www.harnasstugor.com 

En lång sommar

30 jul 2021

Juni, juli och augusti går så snabbt. Även på Åland går sommaren snabbt. Rockoff veckan börjar närma sig sitt slut bland annat. Låt oss hoppas på en lång sommar in i september.

Detta med att hyra stuga på Åland fortsätter givetvis även i höst. Det finns flera roliga events som Åland Dog show och Skördefesten. 

Även om jobben och skolorna börjar snart igen så finns det många som är sugna på att resa bort. Om det så bara är för ett veckoslut. Det passar bra att gå ner i tempo under hösten. Eller så går man upp i tempo och gör något man tycker är produktivt. Det är en smaksak från person till person det där. Ett break i vardagen, ett höstlov på Åland gör ingen skada. 

Ni är alla välkomna att boka boende hos oss. Vi ses snart!

 

www.harnasstugor.com 

 

Nya bastuspisar i stugorna

10 jul 2021

Bastuspisar eller bastuugnar eller vad man vill kalla det för slits ofta tills de inte längre går att använda. Man bör byta bastuspisarna direkt när man upptäcker hål i plåten. Porösa stenar bör även bytas ut mot nya. Stenarna ska inte heller packas för tätt har jag lärt mig. 

Jag gjorde slag i saken nu i veckan och det har varit lärorikt. Det blev finska Harvia som fick sälja bastuugnar åt mig. För många är det här med bastu en meditativ stund. För er som undrar kan jag säga att det blev vedeldade bastuugnar med nya stenar. Man bör hellre välja de större stenarna än de små skulle jag tro. 

Första eldningen av bastuugnen ska ske utan att man slänger på vatten har jag läst i instruktionerna. Beräknad livslängd på bastuugnarna är enligt försäljaren cirka 5-7 år beroende på hur väl ugnarna tas om hand. 

Själv är jag ingen stor bastubadare även om jag gillar värme. Själv uppskattar jag kalla duschar som gör att jag känner mig alert och redo för att ta tag i arbetsuppgifter. 

 

Välkomna att komma till Åland och bada bastu eller varför inte en svalkande dusch!

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Solpaneler ger miljövänligt boende

12 jun 2021

 

Vill ni bo på Åland ska Ni hyra Tornvillan. Den har nu 20 stycken solpaneler på taket. Detta glädjer mig att kunna skapa en miljöprofil. Ren energi är framtiden och det är dags att go green. I och med att det är falsat plåttak var det väldigt lätt att fästa solpanelerna. Solpanelerna ger inget ljud ifrån sig och de ger även en billigare elräkning. 

Jag kommer inte blogga så långt idag, men hör gärna av Er om Ni har funderingar kring Åland och boende här. Jag svarar gärna på frågor. 

Välkomna till Åland! 

 

Läs mer på: www.harnasstugor.com

 

Fridays for future

23 apr 2021

Det är fredag idag och detta inlägg blir inte jättelångt. Med risk för att låta larvig. Varje dag är en dag för framtiden. Men jag vill säga att jag är tacksam för alla bokningar som strömmar in för sommaren. Låt sommaren 2021 bli någorlunda normal så vi alla får vara tacksamma. 

Läste i veckan att Ålands kända kock och vinnare av Robinson Michael Björklund ska öppna restauranger i centrala Helsingfors i Stockmann. Det var en god nyhet förstås. Mat Åland blir bara mer intressant för varje år som går. Det är en känsla jag har. Restaurangerna i varuhuset Stockmann kommer heta BBQ Royale by Michael Björklund och sen kommer det även finnas ett cafè som heter Cafè Royale Helsinki. 

Stockmann har sina egna märken Villa och Casa bland annat och jag har lite prylar från Stockmann i uthyrningsobjekten. Det har varit uppskattat av mina gäster. 

Vill Ni upptäcka Mat Åland får Ni givetvis hyra stuga hos mig: www.harnasstugor.com 

Sen finns ju även Fiske Åland, Golf Åland och discgolf Åland med mera. Det finns mycket möjligheter på Åland. Dessutom har jag för mig att finska staten gick ut i veckan med att finländska folket bör resa inom landet i år på grund av pandemin. Så det finns all orsak att besöka Åland. Välkomna till Åland!

Ha en bra helg!

Valborgsmässoafton på Åland?

4 apr 2021

Mjöd, struvor, korvgrillning och sång förknippas med valborg. Jag läser bakgrunden till firandet av valborg på wikipedia. Det finns en hel del att skriva om, men jag tror det är enklast att Ni själva läser om det på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Valborgsmässoafton

Det är fint med trevliga traditioner som valborg. Även på Åland firas valborg. Berätta gärna för mig hur just Ni firar valborg och första maj! Är vädret viktigt under valborg? Måste man vara utomhus eller är ett firande inomhus acceptabelt? Det kan ju ännu vara lite småfruset ute i slutet av april. 

Hur som helst tack för att Ni läser bloggen.

Välkomna till Åland och glad Valborg på Er Alla!

 

Boende på Åland finns på: www.harnasstugor.com

 

 

Svarar på frågor om Åland fortsättning

3 mar 2021

 

Senast svarade jag på vanliga frågor om att hyra stuga. Jag fortsätter denna gång med att svara på några frågor om Åland. Svaren Ni får här är ganska korta, men bättre än inget. Fråga gärna på om Ni har frågor! Det finns massor att se och upptäcka på Åland. 

 

Har Åland några Lotto spel? 

Det finns ett åländskt lotto som heter Paf Låttå. 

Har Åland någon egen kryptovaluta? 

Åland har inte någon egen kryptovaluta. 

Finns det podcasts från Åland? 

Ja det finns flera som poddar. Det finns poddar om Åland där poddar finns. Bland annat Ålands radio har några intressanta avsnitt. 

Finns det tillverkning av starksprit på Åland? 

Ja det finns en tillverkare av Gin som heter Åland Distillery. 

Firar Åland 100 år snart? 

Det stämmer att Åland snart påbörjar festligheterna med att fylla 100 år!

 

 

Boende på Åland hittar ni här hos oss: www.harnasstugor.com 

 

 

Påsken på Åland

17 feb 2021

 

Påsken kommer tidigt i år. Påsken kommer redan i början av April. Givetvis är det många som vill resa bort denna högtid. Åland har som vanligt mycket att erbjuda. Vårsolen kommer lysa över Åland. Åtminstone jag längtar till påsken 2021 med målade ägg och chocklad och allt annat gott man kan tänka sig. Men denna blogg kommer dock handla om annat. Jag har fått flera frågor av gäster och tänker besvara några av dem här också:

Kan man boka direkt genom er? 

Svaret är att det går mycket bra att boka direkt genom oss. Vi svarar snabbt både via mail och telefon. 

När kan jag hyra Tornvillan?

Svaret är att Tornvillan är öppen året runt. Tornvillan går att boka även vintertid. Detta har fler och fler upptäckt vilket jag är mycket glad över. 

Var finns närmaste matbutik? 

Närmast matbutik finns i Hammarland och heter Hugos. Det är en Kesko butik och har även en station där man kan tanka bensin. 

Finns det något roligt som hela familjen kan göra?

Vill man ha motion och samtidigt få en mycket fin utsikt ska man ta sig till Sålis Batteriberg där man kan vandra till utkikstornet. Utsikten är magisk alla dagar i veckan! 

Får man grilla? 

Man får grilla utomhus så länge man är försiktig med elden. Brandsäkerheten är viktig och brandvarnare och brandsläckare finns i alla våra uthyrningsobjekt. 

Har Ni bäddsoffa i era stugor?

Alla våra uthyrningsobjekt har bäddsoffa utom gröna stugan som har ett sovloft som är jättemysigt. 

Avslutningsvis vill jag önska Er en glad vår och påsk 2021. Titta gärna in på www.harnasstugor.com

 

Mästarnas Mästare Finland

2 feb 2021

 

Idag fick jag veta att tv kanalen Nelonen ska visa Mästarnas Mästare Finland. Sändningarna börjar i mars 2021. Det är mycket glädjande att programmet är inspelat på Åland. Det är kul med idrottare som får tävla i saker och ting man normalt inte får se dem tävla i. 

Detta är förstås fint för Åland att synas med idrottarna. Vi hoppas att detta ska leda till att fler finländare väljer att åka till Åland. Åland har mycket att erbjuda gällande boende, mat, idrottsanläggningar och rekreation. Utbudet av aktiviteter här på Åland växer varje år i takt med att befolkningen ökar. På Åland finns mycket framtidstro och många är de besökare som blivit förälskade i Åland. 

Vi hoppas på fler goda nyheter under detta år. Vi har cirka elva månader kvar av detta år. Njut av tillvaron och res till Åland. Tipsa gärna om Ni har något jag borde skriva om!

Välkomna till Åland! 

 

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Hyr och boka stuga på Åland

19 jan 2021

 

Då var det dags igen att skriva några rader. Året är 2021 nu och vi hoppas på ett bättre år. Åland har mycket att erbjuda och det är glädjande att så många finländare har valt att semestra inom det egna landet. Jag känner att Finland står starkt som land trots den globala krisen. 

Samhället förändras ständigt och det är naturligt. Folk får nya vanor och intressen. Men intresset för att uppleva skärgård, landsbygden och stugliv verkar bestå. 

Många verkar vara ute i god tid med att boka sin stuga på Åland även i år. Det finns ju väldigt liten risk att bli smittad av corona eller någon annan sjukdom ute på en stuga. Det enskilda boendet är mer populärt än hotel skulle jag tro. 

Åland har många fina platser för stugboende. Det är sällan långt bort till stränder och naturen. Det vet finländare. Att det ibland kan vara problem med språket gör ingenting. Det är bara lärorikt när man lär sig nya ord. 

Välkomna till Åland! 

 

www.harnasstugor.com 

Ms Viking Glory

2 jan 2021

En sak jag ser fram mot 2022 det är att MS Viking Glory ska bli klar och levererad till Östersjön. Det är tänkt att fartyget skall gå mellan Stockholm-Mariehamn-Åbo. 

Det kommer att bli ett lyckofartyg får vi hoppas. Bilderna jag sett av fartygets design är mycket smakfullt. Dessutom kommer fartyget att utrustas med toppmodern teknik som gör fartyget miljövänligt, tryggt och säkert på alla sätt och vis. 

Taxfree shopping, god mat och utsikt över skärgården är aldrig fel. Ett besök i Åbo, Mariehamn eller Stockholm är inte heller fel. Många är de som har släktingar, vänner, fritid och arbetsplatser i dessa städer. Det är viktigt att folk träffas på riktigt snart igen när världen blir mer normal. Min teori är att människor mår bra av att ses på andra sätt än bara via datorskärmar. 2022 har alla möjligheter att bli ett mycket bättre år än 2020 och 2021. 

Imorgon 1 september 2021 börjar Viking Line ta emot bokningar för MS Glory. Dessa bokningar gäller för avgångar från 1 mars 2022. 

Sjöfarten behövs och gör vårt samhälle till vad det är. Åland skulle aldrig vara vad det är utan sjöfarten. Lycka till Viking Line med MS Glory!

 

www.harnasstugor.com

 

Agatha Christie på Åland

16 dec 2020

Det spelas just nu in ett kriminaldrama på Åland. Agatha Christie Sven Hjerson spelas delvis in på Åland. Det är väldigt kul eftersom en hel del som kommer se detta på Tv4 och Cmore antagligen också kommer att vilja besöka inspelningsplatserna på Åland. Bland annat fartyget Birka har figurerat som inspelningsplats enligt lokala medier här på Åland. 

Detta verkar vara första gången en Agatha Christie serie spelas in utanför England. Pressreader har en bra artikel skriven om allt detta. Huvudpersonen i serien lär ska vara en vinterbadare också så inspelningsteamet behöver is när de ska spela in. Vintertid borde det inte vara något större problem. Se gärna tv serien om Sven Hjerson och låt er inspireras av Åland.

Efter att ha sett alla de åtta avsnitten om Sven Hjerson så måste jag säga att det var mycket snyggt filmat. Det var spännande att se och man kände att det finns mycket mer att se av Åland. Johan Rheborg är suverän i huvudrollen. Låt oss hoppas att det spelas in mer tv på Åland framöver. 

 

Boende finns hos oss: www.harnasstugor.com

 

← Äldre inlägg

resebloggar.info

 

Tillbaka till förstasidan www.harnasstugor.com

 

 

Deutsch

Suomi

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla