Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

 

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. 

Grattis Åland United

14 nov 2020

 

Fotbollsfans på Åland jublar över Åland Uniteds framgångar med vinst i finska cupen och första platsen i finska ligan. Åland har återigen visat att man är en vinnarregion. Grattis Åland United till dubbeln! 

Det ger hopp för framtiden med lite framgångar. Idrotten är en viktig del av det kitt som håller samman ett samhälle. Idrotten är sund och viktig för oss alla oavsett vilken nivå man tävlar eller motionerar på. 

Detta blir ett ganska kort blogginlägg. Men kom ihåg. Vi tar gärna emot gäster som kommer till Åland för att idrotta eller för hjälpa de som idrottar. 

 

https://www.harnasstugor.com

 

 

Resan till Åland - öar och skär

31 okt 2020

Visste Ni att det finns 20 000 öar och skär på Åland och den fantastiska skärgården. 

Redan från början har ålänningarna färdats på havet. Havet har också satt villkoren för ö-livet. Position mitt i Östersjön har gjort Åland till en naturlig och fin mötesplats för makthavare, entreprenörer och resenärer i alla tider. 

Just nu byggs fler cyckelvägar på Åland och för varje år som går kommer ålänningarna med nya tankegångar hur de ska förbättra sitt kära samhälle för både sig själva och besökare. Självstyrelsen har gjort Åland rikare på många sätt. Företagsamhet är något som Åland gärna vill satsa på och historiskt sett har Åland haft en mycket låg arbetslöshet. 

Åland växer sig starkare och på Åland finns tid att vara tillsammans. På Åland finns tid att leva i nuet och lära sig nya saker. Här på Åland finns framtidstro för både stora och små. 

Vi finns till för Er. Låt Er inspireras av våra boenden på: www.harnasstugor.com

 

Boka stuga på Åland och få förmåner?

11 okt 2020

Jag har funderat på vad jag som gäst helst skulle få som överraskning på boendet man bokat. Vad skulle Ni vilja ha när Ni hyr stuga på Åland? Vad sätter guldkant på Er tillvaro? 

Mina förslag till gåvor är: frukter, choklad, nötter, liten vinflaska, äppelmust, tofflor, lyxigt schampo. Listan kan göras lång. Bara fantasin sätter gränser för hur festlig och mysig tillvaron kan bli. 

Det vanliga på Åland är att stugor man hyr är självhushållande. Det vill säga att man själv får ta med sig allt från grillkol till tandborstar. Det är ju väldigt mycket från person till person vilken sorts schampo eller tandkräm man föredrar.

Hör av Er och berätta vad Ni skulle vilja ha som överraskning när Ni hyr stuga? 

Vi och Tornvillan på Åland finns till för våra gäster. Läs mer på www.harnasstugor.com/tornvillan

Helger är speciella

26 sep 2020

 

Många gillar att åka på weekend resor. Känslan att få komma bort och få uppleva någonting nytt har vi nog alla längtat efter och fått uppleva. Det är bra för ens psykiska välmående att få komma bort helt enkelt. Bara sjunka ner i en fåtölj eller soffa och dricka sitt kaffe i en stuga eller villa man hyr. Det är livskvalitet att bara vara och kunna se ut över havet. 

Åland kan vara ett bra ställe för weekend resor. Finns många fina boenden, restauranger med mera att upptäcka på Åland. God mat och dryck förgyller tillvaron. Sen är det skönt att slippa alla måsten som man kan ha hemma. 

Det är många som åker till Åland för just bara ett veckoslut eller ett förlängt veckoslut. Allt det där beror ju ofta lite på tycke och smak. Eller på hur mycket man har att göra på annan ort eller hemma. Åland är lagom stort och ligger lagom långt borta om man bor i Finland, Sverige eller Estland. Åland är ett paradis som vi älskar. Hör gärna av Er vad Ni skulle vilja uppleva på en weekend! 

Boende finns på www.harnasstugor.com

 

Trevlig helg! Trevlig weekend!

Julmarknad på Åland

9 sep 2020

 

Det är bara några veckor kvar tills årets julmarknader börjar. De brukar vara julmarknader på Åland runt 1 december och framåt. De brukar vara julmarknader på torget i Mariehamn och så brukar det vara marknader ute på landsbygden. Jan Karlsgården brukar ha en mycket uppskattad julmarknad. Julmyset är ett faktum när man har kvalitetsprodukter med sig hem. 

Glögg, pepparkakor, kransar, vantar, mössor, keramik med mera går att hitta på våra julmarknader som i mitt tycke har växt år för år i popularitet. Vill man komma i julstämning är Åland en perfekt ort.

Åland är väl värt ett besök för att upptäcka lokala delikatesser och lokalt hantverk. Inköpen kan bli perfekta julklappar till någon man tycker mycket om! 

Tornvillan finns ännu ledig att boka för November och Decemer 2020.

GOD JUL 2020 önskar vi redan nu! 

 

www.harnasstugor.com

 

Ahvenanmaa Sadonkorjuujuhla

23 aug 2020

Ahvenanmaalla järjestee 18 - 20 syyskuuta 2020 sadonkorjuujuhla. Meidän kutta voitte voukra mökkiä Ahvenanmaan maaseudulla, Ahvenanmaan pääsaarella, tällä hetkellä (23.08.2020) meillä on kolme mökkiä vapaana sadonkurjuujuhlan aikana. Vapaitia mökkiä ovat vielä keltainen mökki (gula stugan) sekä punainen mökki (röda stugan) ja vihreä mökki (gröna stugan). Sekän punainen että vihreä mökki ovat molemmat rannalla iltaauringolla. Keltainen mökki edullisella tasolla sopii hyvin jos haluatte tutusta Ahvenanmaata. Ottakaa yhteyttä suoraan meille: www.harnasstugor.com tai [email protected] tai 0457-5244267 tai 0457-5244222. Meidän mökkit ovat länsi Ahvenanmaalla, noin 25 km Maarianhamniasta.

Skördefest på Åland

23 aug 2020

Nu är det snart dags för Skördefesten på Åland år 2020. Skördefesten äger rum 18 - 20 September 2020. 

Det är gemytligt att åka runt på små byvägar och uppleva Åland. Det som erbjuds är lokalt producerad mat, dryck och konsthantverk. Man kan besöka bryggerier, restauranger, småföretag, gårdar med mera där man kan köpa med sig deras produkter. Många deltagande företag låter även konsumenterna provsmaka produkterna innan köp vilket gör det hela extra trevligt. 

Skördefesten är ett av få evenemang som blir av i år. Därför bör man passa på att komma och uppleva Åland. 

Många passar även på att hyra stuga på Åland under skördefesten. Vi har ännu 3 stugor lediga. 


www.harnasstugor.com

Discgolf på Åland

11 aug 2020

 

Vi på Åland är glada och stolta över satsningen på alla helt nybyggda banor för discgolf

Eller bör man kalla sporten för frisbeegolf? Vad är det rätta namnet riktigt? Kärt barn brukar ha många namn.

Vi ser redan nu att discgolf och annan idrott lockar besökare till Åland. Det är en sund och trevlig sysselsättning att vara ute i naturen. 

Det finns ju många banor för discgolf i Åbo och Helsingfors, men nu är kanske Åland strået vassare? Banor finns såväl i parkmiljö som i mer bergsaktig miljö.  Vi vet inte riktigt ännu vilka banor som är bäst. Kom till Åland och prova! 

Det är helt klart en social sport och ett fritidsnöje där man inte behöver så mycket utrustning. Men ett glatt humör kan hjälpa en utövare på vägen precis som i de flesta andra sporter. 

Vi tar gärna emot Er som gäster i våra stugor! Välkomna till Åland alla utövare av discgolf!

www.harnasstugor.com 

 

Mökki Ahvenanmaa

27 jul 2020

 

Stuga på finska är Mökki har jag lärt mig. Åland på finska är Ahvenanmaa. Det tror jag är rätt stavat. Vill tacka alla finska gäster jag haft hittills i sommar! Tack och välkomna tillbaka! 

Det börjar bli dags att planera hösten. Hör gärna av Er för frågor och funderingar. Vi tror på bättre tider! Åland har mycket att ge både gällande mat, dryck, hantverk och boende. 

Vi finns till för Er gäster! 

 

Välkomna! 

 

www.harnasstugor.com 

 

Snart midsommar på Åland

7 jun 2020

Hej alla läsare!

 

Snart är det midsommar. Vädret är underbart och jag gör underhåll i stugorna som finns att hyra. 

Saker och ting går sakta framåt i rätt riktning vilket glädjer mig.

 

Åland väntar på dig! 

 

Hyr stuga på www.harnasstugor.com 

Semester och hemester på Åland

26 apr 2020

Tack för alla underbara gäster!

Vi fortsätter ta emot gamla och nya gäster. Välkomna! 

läs mer på: www.harnasstugor.com

Hemestra på Åland

10 apr 2020

Ta nu chansen och semestra hemestra hemma på Åland.

Vi har haft flera åländska gäster och de har varit mycket nöjda med sin vistelse. 

Man ska handla lokalt. Det skapar jobb och välfärd.

 

Ha en glad påsk!

Vi finns på fasta Åland i Hammarland.

Välkomna att boka! 

 

www.harnasstugor.com

Åland och Corona

17 mar 2020

Hittills har Åland inte haft ett enda fall Corona vad man känner till. 

Det är lite kämpigt just nu med transporter till och från Åland, men ännu går många färjor.

Detta blev ett kort blogg inlägg. Det finns dock mycket att fundera över.

Ta hand om Er därute!

 

www.harnasstugor.com

Vår och sommar på Åland

26 feb 2020

Det är dags att tänka på våren och sommaren. Äntligen går vi mot ljusare tider! Just nu är det högt vatten och det har varit blåsigt, men snart blir det varmare och mycket soligare väder. 

Åland lever upp redan nu med de stugor som går att bo i året runt. Hyra stuga på Åland är populärt. Min favorit är som vanligt logi hos Torvillan hos Harnäs Stugor. www.harnasstugor.com 

Vad är det man vill minnas här i livet? Det är nog bland annat semestrar och weekend resor man gjort bland annat. Det är viktigt att få resa för att kunna må bra skulle jag tro. Livet är mer än en färd mellan punkt A och punkt B. 

Hur ser Ni världen och varför reser Ni? När börjar din resa? Börjar den vid datorn eller vid köksbordet när du planerar resan eller när du gjort bokningen? Eller börjar resan när du sitter på färjan på väg till Åland? Varför är det roligare att resa bort än att resa hem? 

Hur man än själv resonerar så är huvusaken att man trivs med sin resa och sitt boende på resan!

Som vanligt! Välkommen till Åland!  

 

 

Stugor på Åland

8 feb 2020

Hyr man stuga på Åland får man många soltimmar och bra fiske sägs det. Det kan nog stämma. Är man svenskspråkig är det inget problem med språket heller. För det mesta går det smidigt att boka  båtresa och boende. 

Det kan nog löna sig att boka direkt via värden och att vara tydlig med sina önskemål och man ska inte vara rädd att begära tips och råd om vad man kan se och göra på Åland.

Rolig shopping ombord är något de flesta gillar. Taxfree ombord på Viking Line och Eckerö linjen brukar vara fulla med glada resenärer. Förväntan sen att få komma till sitt boende och få uppleva det kan nog vara rogivande för själen. Folk vill leva nära naturen och slippa betong och asfalt för en stund. Det är helt förståeligt när man har semester. Livet handlar om att känna gräset under fötterna. 

Förslag på aktiviteter vid sommarstugan enligt mig är som följer:

1. Sola och bada

2. Grilla och äta god mat

3. Spela sällskapsspel 

4. Läsa böcker och lyssna på poddar

5. Bara umgås med nära och kära

6. Planera utflykter runt om på Åland

7. Vila upp kroppen och hämta ny energi

8. Motionera med cyckling, jogging och vandring

Detta blir ett lite längre inlägg. Varmt välkomna att läsa mer om stugor och Åland på:

www.harnasstugor.com

 

← Äldre inlägg

resebloggar.info

 

Deutsch

Suomi

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla