Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

 

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. Vi hoppas att ni ska finna värdefulla tips om vad som finns att se och göra på Åland. Ta chansen till att få inspiration för er nästa resa till Åland. 

RSS

Stuga på Åland

29 Sep 2022

Livet kan vara rätt avkopplande på en stuga. Det finns som sagt många objekt att hyra på Åland. Fler och fler verkar ha fått upp ögonen för just Åland. Det är en viktig del av livet att ha roligt också. Det är bra för ens psykiska hälsa att resa och se nya saker. 

Själv gick jag runt  fartyget Pommern häromdagen. Man har byggt in fartyget på ett förnämligt sätt så att besökare lätt skall kunna se och känna av fartyget. 

Hyr man stuga på Åland får man många soltimmar och bra fiske sägs det. Det kan nog stämma. Är man svenskspråkig är det inget problem med språket heller. För det mesta går det smidigt att boka båtresa och boende. 

Det kan nog löna sig att boka direkt via värden och att vara tydlig med sina önskemål och man ska inte vara rädd att begära tips och råd om vad man kan se och göra på Åland.

Rolig shopping ombord är något de flesta gillar. Taxfree ombord på Viking Line och Eckerö linjen brukar vara fulla med glada resenärer. Förväntan sen att få komma till sitt boende och få uppleva det kan nog vara rogivande för själen. Folk vill leva nära naturen och slippa betong och asfalt för en stund. Det är helt förståeligt när man har semester. Livet handlar om att känna gräset under fötterna. 

Förslag på aktiviteter vid sommarstugan enligt mig är som följer:

1. Sola och bada

2. Grilla och äta god mat

3. Spela sällskapsspel 

4. Läsa böcker och lyssna på poddar

5. Bara umgås med nära och kära

6. Planera utflykter runt om på Åland

7. Vila upp kroppen och hämta ny energi

8. Motionera med cyckling, jogging och vandring

 

Ge gärna tips på vad just Ni har upplevt på Åland och vad man borde se och göra! 

 

Varmt välkomna att läsa mer om stugor och Åland på:

www.harnasstugor.com

Ha en skön sommar!

Sportlov på Åland

28 Sep 2022

Det är dags för sportlov här på Åland. Men det finns ingen snö ännu. Folk hyr stugor och kommer till Åland i alla fall. Bara för att koppla av och bara vara.

Det är ovanligt varmt för årstiden. Men snart kommer snön. Februari är år 2023 en månad med 28 dagar då det inte är skottår. Februari har också därmed också bara 4 lördagar, men ändå finns det tid att vila upp sig och njuta av tillvaron. Varför då inte ta ett sportlov på Åland. Boende finns ännu att hyra och boka. Dessutom är det alla hjärtans dag den 14de februari 2023. 

Tornvillan är ett bra exempel på uthyrningsvilla som fungerar utmärkt för en hel familj. Varmt, tryggt, mysigt och det finns på fasta Åland. 

Jag skriver ganska kort denna gång, men det finns alltid saker att göra och att fundera på. Kom gärna med förslag på vad Ni vill ha och uppleva på Åland! 

 

Titta gärna in på: www.harnasstugor.com/tornvillan

golf på Åland

11 Sep 2022

Jag har nu valt att blogga lite om golfen på Åland. Så sent som i början av september 2022 anordnades en europatour tävling för damer på Åland. LET touren spelades i Kastelholm och en fransyska vann tävlingen. Stort grattis till henne! 

Som jag uppfattar det fick banorna och anläggningen mycket beröm av de tävlande. De borde veta bra som spelat på många olika golfbanor. Jag var själv och tittade på när damerna spelade och de är verkligen fokuserade på sin uppgift att få bollen att rulla i koppen. Varje slag därute räknas. Greenerna såg mycket bra ut vilket ger en bra förutsättning även för det viktiga närspelet.

Banor finns förutom i Kastelholm även i Eckerö på västra Åland. Det råder optimism och framtidstro inom golfen på Åland. Då tävlingen sändes på tv så fick Åland och golfbanorna mycket fin publicitet även där. Till det kom en hel del skrivna artiklar om golfen här på Åland. Därför hoppas och tror vi att många kommer att få upp ögonen för vad Åland har att erbjuda inom golfens värld. 

Just all kringservice med boende, restauranger och transporter är någonting som redan lockat många golfare hit utöver banorna. Har ni inte varit till Åland och spelat golf. Ja då bör ni undersöka närmare vad som finns här. 

Man behöver inte vara proffs för att få spela golf på banorna här på Åland. Alla kan känna sig välkomna oavsett om man är nybörjare eller rutinerad inom sporten. Här finns någonting för alla.

Boende hittar ni på: www.harnasstugor.com 

Sista minuten erbjudande

19 Aug 2022

Håll utkik efter sista minuten erbjudande hos oss. Det kan löna sig att kolla upp vad som finns ledigt och till vilket pris. Krig och pandemi och annat gör att fler och fler bokar sent. Maila eller ring oss alltid och kolla gärna på vår hemsida vad som finns tillgängligt. 

Man vill ju som konsument få värde för sina medel. Bokar man upp något i sista minuten som annars skulle ha stått tomt hjälper man också den som hyr ut. 

Bloggar inte så långt denna gång. Önskar er alla en fin och behaglig sensommar! 

Hyra SUP bräda på Åland

27 Jun 2022

Hej igen alla läsare!

Vi har nu en SUP bräda till uthyrning för våra gäster. Brädan är 320 centimeter lång och 76 centimeter bred och har en snygg design. Märket är Aqua Marine och givetvis finns det pump och padel med för att kunna använda brädan på bästa sätt. Det går snabbt att pumpa brädan och det går också snabbt att tömma den på luft. Bärkraften för brädan är 140 kilo. Hyran för SUP brädan är endast 100 € per vecka eller 50 € för en dag. Det är mycket prisvärt och vid behov visar vi hur man använder SUP brädan. Generellt sett är det så att det är lättare att hantera brädan ju större den är. 

Jag bloggar inte så långt idag, men det jag vill säga är att det är ett roligt nöje att färdas miljövänligt på vattnet. Det är rogivande och bra träning för kroppen att röra på sig. Det finns flera lugna vikar på Åland där man rör sig inomskärs och där man tryggt har nära till land. 

Ha en skön sommar och välkomna till Åland!

 

Boendet hittar ni på www.harnasstugor.com 

 

Åland 100 år

8 Jun 2022

Imorgon nionde juni 2022 firar Åland 100 år av självstyrelse. Vi är glada och stolta över firandet. Sveriges Kung och Drottning kommer att besöka Åland. Även finlands President kommer att besöka Åland.

På torget i Mariehamn kommer det att bjudas på ålandspannkaka för alla besökare. Ålandspannkakan är känd för att innehålla kardemumma. Till ålandspannkakan skall det serveras sviskonkräm.

En åländsk affärsman har till Åland skänkt världens mest fotograferade och filmade monument för freden. Ni vet den världsberömda icke vålds symbolen, den uppvridna pistolen med mynningen riktad uppåt mot skyn. Det passar bra då Åland är fredens öar. Monumentet är placerat framför lagtinget. 

På kvällen den nionde juni hölls en konsert med åländska artister ute på Andersudde. Vädret var magiskt och det var en dag att minnas länge. 

Bouldering på Åland

4 May 2022

Bouldering på Åland blir mer och mer populärt. Det finns lämpliga klippor för att utöva klättring lite varstans på Åland. Men ett måste för utövare av Bouldering sägs vara klippblocken i Geta kommun på norra Åland. 

Klättring kräver balans, styrka, koordination och mycket mer. Både erfarna sportklättrare och nybörjare verkar hitta till Åland. Bouldering verkar kräva mycket teknik. Givetvis är det som alltid bra att ha med sig en crash pad att ha som underlag. Detta samt annan säkerhetsutrustning som till exempel hjälmar. Bra klätterskor och krita är förstås också bra att ha med sig.

Några tävlingar inom Bouldering förekommer ej på Åland vad jag vet. Mycket tyder på att de som kommer till Åland för att klättra gör det för att det är roligt och för att få prova på nya utmaningar. Intresset för Bouldering har växt snabbt och så sent som för någon vecka sen hade vi nöjda gäster som hade varit och klättrat. 

Ha en fin vår och sommar alla läsare!

www.harnasstugor.com 

 

aurora, norrsken eller polarsken på Åland

19 Mar 2022

Kärt barn har många namn. Det stämmer in på vad folk brukar kalla ljusfenomenet aurora borealis för. Själv har jag på senare år sagt just aurora. Allt jag vet om polarsken är det jag läst om på wikipedia. Mycket intressant och lärorikt. Dessa skapelser till ljusfenomen som skapat så mycket folktro.

Färgerna i norrskenen brukar vara violett, blått, kaminrött och gulgrönt som skapar en härlig stämning som är värd att se. Geomagnetiska stormar, joner och sådant går bortom mitt förstånd, men det är kul att det finns de som kan och vet mer än mig om ämnet.

Tornvillan har ett torn där det är perfekt att sitta och spana in de ljusfenomen som kan finnas. Aurora eller polarsken brukar mest finnas på våren och kanske även på hösten. 

Ni är alltid välkomna till Åland för att spana in olika fenomen som naturen skapar. Varmt välkomna även till Tornvillan som är öppen året runt. 

 

Laddstation för elbilar

11 Dec 2021

 

Även Åland har fått fler och fler laddstationer för elbilar. Eller ska man kalla det för laddboxar? Elektifieringen är här på allvar. El är någonting som är svårt att bräcka som den råvara det är. 

Det känns som det finns ett politiskt tryck att få ner utsläppen. Det är nog det som talar för elbilarna. Plus att prestandan på elbilarnas batterier har gått framåt på senare år och att priserna på elbilar har börjat gå ner. Allt talar för elbilarna just nu. 

Tornvillan har fått en splitterny laddbox för elbilar installerad. Märket är norskt och heter Easee home och ska vara en testvinnare. Via booking kan man filtrera sökresultat på ett sådant sätt att man bara får fram boenden med just elbilsladdare. Men som vanligt kan man boka Tornvillan direkt via oss. Det är bara att maila eller ringa.

Alla våra gäster är förstås välkomna att ladda sina elbilar hos oss oavsett bilmärke. Det spelar ingen roll om det är en Tesla, Kia, Volkswagen eller något annat bilmärke. Det kan som resenär löna sig att kolla upp om boendet man tänker boka har elbilsladdare. Sunt förnuft helt enkelt.

Detta är årets sista blogginlägg. Därför önskar jag alla gäster och läsare en GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

 

Välkommen att boka Er vistelse i Tornvillan: www.harnasstugor.com

 

Hyra stuga på Åland 2022

31 Oct 2021

Vill bara säga att man är välkommen att göra bokningar för att hyra stuga hos oss för nästa år. Vi får alla hoppas att år 2022 blir ett bättre år, vilket det har goda förutsättningar att bli.

Just nu har nog många inte tänkt så mycket längre än till jul och nyår. Men det kan vara kul att planera för snöiga och mysiga dagar i januari, februari och mars också. Sen kommer ljuset och våren och man får ännu mer energi!

Ibland får man vara glad om man hinner med 50 % av vad man vill göra. Men på Åland känns det som man hinner med mycket på kort tid om man vill då avstånden är relativt korta. 

Vill man ha lugn och ro och bara varva ner så är det bra att hyra stuga. Man slipper tänka på underhåll och kan ägna all tid till att njuta av tillvaron. En kravlös tid är bra för att ladda kroppens batterier för allt annat som väntar här i livet. Ta hand om Er!

God Jul och Gott nytt år!

Tornvillan är öppen året runt. Välkomna!

Läs mer på www.harnasstugor.com 

fiska på Åland

27 Sep 2021

Att fiska på Åland är populärt. Många är de som tar med sig båten och motor till Åland. Det finns flera ställen att sjösätta sin båt på. Bland annat finns en bra plats för att sjösätta båten i Bovik i Hammarland. Avgiften är 4 € för att använda rampen som går ner i vattnet. 

Det åländska gäddfisket är populärt. Själv är jag inte rädd att äta fisk trots alla de forskningsrapporter som talar om miljögifter i östersjön. Låt oss nu inte tänka på det som är negativt, utan låt oss tänka på allt som kan gå bra. 

Oavsett om man är sportfiskare som lägger tillbaka fångsten i havet eller om man fångar fisk för att äta den är man välkommen att pröva sin fiskelycka på Åland. Ofta kan man numera betala för sitt fiskekort online. Se www.fiskekort.fi för mera information. Se denna hemsidan för information om fiske på Åland som är den mest informativa.

Gott uppförande på sjön är förstås att man håller sig nykter och respekterar allt som har att göra med djur och natur. 

Fisken sägs nappa bäst under våren och hösten. Fisken behöver syre och på sommaren kan det bli för varmt för fisken på grunt vatten. Oavsett om man fiskar med nät eller spö kan man få aborre, gädda, sik, gös, röding, eller lax. Det finns även fiskeguider på Åland som kan hjälpa folk med fisket och båtar med mera. Allt för att det hela ska bli en bra upplevelse. 

 

 

Harnäs stugor finns på Apple maps

17 Aug 2021

Våra gäster har alltid hittat fram. Det kan ju vara svårt att hitta första gången man är på en ny plats. Vi finns sedan länge på google maps. Nu finns våra uthyrningsobjekt markerade även på Apple maps. Det gäller att jobba med tekniken istället för mot tekniken. 

Detta med karttjänsterna gör vi för att ge god service åt våra användare oavsett vilken telefon eller karta man använder. Tack för att dessa tjänster finns. Det hjälper både företag och konsumenter att förenkla vardagen och resandet.

Det ska vara smidigt och lätt att ta sig runt och jag är tacksam att vi har bra vägar på Åland. När du väl är på Åland kanske för första gången kommer du gilla vart du är på väg! Det finns över 900 kilometer landsväg på Åland att utforska. 

Trevlig höst och välkommen till Åland! 

 

www.harnasstugor.com 

En lång sommar

30 Jul 2021

Juni, juli och augusti går så snabbt. Även på Åland går sommaren snabbt. Rockoff veckan börjar närma sig sitt slut bland annat. Låt oss hoppas på en lång sommar in i september.

Detta med att hyra stuga på Åland fortsätter givetvis även i höst. Det finns flera roliga events som Åland Dog show och Skördefesten. 

Även om jobben och skolorna börjar snart igen så finns det många som är sugna på att resa bort. Om det så bara är för ett veckoslut. Det passar bra att gå ner i tempo under hösten. Eller så går man upp i tempo och gör något man tycker är produktivt. Det är en smaksak från person till person det där. Ett break i vardagen, ett höstlov på Åland gör ingen skada. 

Ni är alla välkomna att boka boende hos oss. Vi ses snart!

 

www.harnasstugor.com 

 

Nya bastuspisar i stugorna

10 Jul 2021

Bastuspisar eller bastuugnar eller vad man vill kalla det för slits ofta tills de inte längre går att använda. Man bör byta bastuspisarna direkt när man upptäcker hål i plåten. Porösa stenar bör även bytas ut mot nya. Stenarna ska inte heller packas för tätt har jag lärt mig. 

Jag gjorde slag i saken nu i veckan och det har varit lärorikt. Det blev finska Harvia som fick sälja bastuugnar åt mig. För många är det här med bastu en meditativ stund. För er som undrar kan jag säga att det blev vedeldade bastuugnar med nya stenar. Man bör hellre välja de större stenarna än de små skulle jag tro. 

Första eldningen av bastuugnen ska ske utan att man slänger på vatten har jag läst i instruktionerna. Beräknad livslängd på bastuugnarna är enligt försäljaren cirka 5-7 år beroende på hur väl ugnarna tas om hand. 

Själv är jag ingen stor bastubadare även om jag gillar värme. Själv uppskattar jag kalla duschar som gör att jag känner mig alert och redo för att ta tag i arbetsuppgifter. 

 

Välkomna att komma till Åland och bada bastu eller varför inte en svalkande dusch!

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Solpaneler ger miljövänligt boende

12 Jun 2021

 

Vill ni bo på Åland ska Ni hyra Tornvillan. Den har nu 20 stycken solpaneler på taket. Detta glädjer mig att kunna skapa en miljöprofil. Ren energi är framtiden och det är dags att go green. I och med att det är falsat plåttak var det väldigt lätt att fästa solpanelerna. Solpanelerna ger inget ljud ifrån sig och de ger även en billigare elräkning. 

Jag kommer inte blogga så långt idag, men hör gärna av Er om Ni har funderingar kring Åland och boende här. Jag svarar gärna på frågor. 

Välkomna till Åland! 

 

Läs mer på: www.harnasstugor.com

 

← Äldre inlägg

resebloggar.info

 

Tillbaka till förstasidan www.harnasstugor.com

 

 

Deutsch

Suomi

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla