Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. Vi hoppas att ni ska finna värdefulla tips om vad som finns att se och göra på Åland. Ta chansen till att få inspiration för er nästa resa till Åland. Tipsa gärna vänner om vår hemsida och boendet vi erbjuder. Boka gärna boende hos oss på Harnäs stugor.

RSS

Ostoksia Ahvenanmaalla

3 Dec 2023

Meillä on Ahvenanmaalla useita ostospaikkoja. Valittavana on useita ostoskeskuksia. Nyt joulukuun alussa avautuu uusi Telegrafen, jossa toimii useita näyttelijöitä. Lennätin on Maarianhaminassa. Visit Ålandin uusi matkailuneuvonta sijaitsee Telegrafen-rakennuksessa.

Maarianhaminassa on myös Sittkoffin kauppakeskus. Maarianhaminan pääostoskatu on nimeltään Torggatan. Aivan totta, Torggatan johtaa aukiolle ja sitten kaupungintalon kukkulalle. Itse aukio on saanut inspiraationsa Italian Siennan aukiosta. Nauti ja tee ostoksia markkinoiden myyjien valikoimasta.

Maarianhaminan pohjoispuolella on Maxingen alue. Siellä on Clas Ohlson, Alko, Sparhallen ja paljon muuta. Maxingen pohjoispuolella on Kantarelle kaikille ruoasta ja juomasta pitäville. Kaikki näyttelijät yrittävät saavuttaa hyvän kauppamixin. Jokaiselle pitäisi yksinkertaisesti olla jotakin. Sekä vierailijat että me, jotka asumme täällä ympäri vuoden, hyötyvät valikoimasta.

Shoppailu on todella muuttunut ja parantunut elämäni aikana täällä Ahvenanmaalla. Kuluttajana haluat pystyä valitsemaan valikoimasta. Ahvenanmaalaisten ei tarvitse käydä ulkomailla yhtä paljon kuin ennen tehdäkseen ostoksia. Valikoima on parantunut huomattavasti, kun yhä useammat toimijat ovat valinneet asettua Ahvenanmaalle. Pysäköintitilaa on runsaasti ja henkilökunta on ehdottoman upeaa palvelun tarjoamisessa. Ahvenanmaalla ostaminen on helppoa ja kätevää. Monet turistit käyttävät tilaisuutta hyväkseen ostaa ahvenanmaalaisia ​​ja suomalaisia ​​tuotteita, joita he eivät ehkä voi saada käsiinsä kotimaastaan.

Sitten Ahvenanmaalle on jäänyt muutama maakauppias. Maalaiskauppiailta ostoksilla on myös viehätysvoimaa. Useat vieraamme ovat sanoneet, että maaseutukaupat olivat parempia kuin luulivat, että valikoima oli suurempi kuin he luulivat.

Myös palveluvalikoima on runsas. Valittavana on hiustenleikkauksia, hierontoja, pedikyyrejä, kylpylähoitoja ja muuta virkistystoimintaa tarjoavia yrityksiä.

Tämä viesti päivitetään myöhemmin. Siihen asti rohkaisen nauttimaan joulumarkkinoista ja muusta hauskasta. Hyvää pikkujoulua!

www.harnasstugor.com

 

Shopping på Åland

16 Nov 2023

Vi har flera ställen att handla på Åland. Det finns flera gallerior att välja på. Nu i början av december öppnar nybyggda Telegrafen där flera aktörer verkar. Telegrafen finns inne i Mariehamn. I Telegrafens byggnad finns den nya turistinformationen som drivs av Visit Åland.

Inne i Mariehamn finns även Sittkoffs galleria. Den stora shoppinggatan i Mariehamn heter Torggatan. Mycket riktigt leder Torggatan fram till torget och sen stadshusbacken. Torget i sig är inspirerat av torget i Sienna i Italien. Njut och handla gärna från utbudet som torgförsäljarna har.

Norr om Mariehamn finns Maxinge området. Där finns Clas Ohlson, Alko, Sparhallen med mera. Norr om Maxinge finns Kantarellen för alla Er som gillar mat och dryck. Samtliga aktörer försöker få till en bra butiksmix. Det ska finnas något för alla helt enkelt. Både besökare och vi som bor här året runt har nytta av utbudet. 

Shoppingen har verkligen förändrats och blivit bättre under min livstid här på Åland. Som konsument vill man kunna välja och vraka bland utbudet. Ålänningar behöver inte åka utomlands i lika stor utsträckning som tidigare för att shoppa. Utbudet har blivit mycket bättre då fler och fler aktörer har valt att etablera sig på Åland. Det finns gott om parkeringsplatser och personalen är helt fantastiska på att ge service. Det är lätt och smidit att handla på Åland. Många turister passar på att handla åländska och finska produkter som de inte kanske får tag på i sina hemländer. 

Sen finns det även några lanthandlare kvar på Åland. Det har också en charm att handla hos lanthandlare. Flera av våra gäster har sagt att lanthandlarna var bättre än de trodde, att utbudet var större hos lanthandlarna än de trodde.

Utbudet av tjänster är också rikt. Företag som erbjuder hårklippningar, massage, fotvård, spabehandlingar och annan rekreation finns det att välja av. 

Detta inlägg kommer att uppdateras senare. Tills dess uppmanar jag er att njuta av julmarknader och annat skoj. God lilla jul! 

www.harnasstugor.com 

 

Joulumarkkinat Ahvenanmaalla

26 Oct 2023

Tämän vuoden joulumarkkinoiden alkamiseen on enää muutama viikko. Yleensä ne ovat joulumarkkinat Ahvenanmaalla 1. joulukuuta ja siitä eteenpäin. Yleensä ne ovat joulumarkkinat Maarianhaminan aukiolla ja sitten yleensä toreja ulkona maaseudulla. Jan Karlsgårdenissa on yleensä erittäin suositut joulumarkkinat. Joulun mukavuus on tosiasia, kun laadukkaat tuotteet ovat mukana kotiin vietäväksi.
Glögiä, piparkakkuja, seppeleitä, lapasia, hattuja, keramiikkaa ja muuta löytyy joulumarkkinoiltamme, joiden suosio on mielestäni kasvanut vuosi vuodelta. Jos haluat päästä joulutunnelmaan, Ahvenanmaa on täydellinen paikka. Tänä vuonna uutuus on Ahvenanmaalainen glitter.
Ahvenanmaa on vierailun arvoinen paikka tutustua paikallisiin herkkuihin ja paikallisiin käsitöihin. Ostokset voivat olla täydellisiä joululahjoja jollekulle, josta pidät paljon!
Toivotamme jo HYVÄÄ JOULUA 2023!

www.harnasstugor.com/suomi

 

aurora, revontulet tai napavalot Ahvenanmaalla

12 Oct 2023

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Se sopii siihen, mitä ihmiset yleensä kutsuvat valoilmiöksi aurora borealisiksi. Viime vuosina olen itse sanonut vain revontulia. Tiedän revontuliasta vain sen, mitä luin wikipediasta. Erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Nämä luomukset valoilmiöiksi, jotka loivat niin paljon kansanperinnettä.


Revontulien värit ovat yleensä violetti, sininen, kiukaanpunainen ja kelta-vihreä, jotka luovat upean näkemisen arvoisen tunnelman. Geomagneettiset myrskyt, ionit ja vastaavat ovat minun ymmärrykseni ulkopuolella, mutta on mukavaa, että on niitä, jotka voivat ja tietävät aiheesta enemmän kuin minä. Nykyään on olemassa aurora-sovelluksia, jotka auttavat.

Tornihuvilassa on torni, jossa on täydellinen istua ja vakoilla mahdollisesti esiintyviä valoilmiöitä. Aurora tai aurora borealis tavataan yleensä keväällä ja ehkä myös syksyllä.
Olet aina tervetullut Ahvenanmaalle vakoilemaan erilaisia ​​luonnon luomia ilmiöitä. Lämpimästi tervetuloa myös ympäri vuoden avoinna olevaan Tornvillaniin.

www.harnasstugor.com/suomi

Golf Ahvenanmaalla

26 Sep 2023

Olen nyt päättänyt blogata hieman Ahvenanmaan golfista. Vielä syyskuun 2022 alussa Ahvenanmaalla järjestettiin naisten European Tour -kilpailu. LET-kiertue pelattiin Kastelholmassa ja ranskalainen nainen voitti kilpailun. Suuret onnittelut hänelle!

Ymmärtääkseni radat ja tilat saivat kilpailijoilta paljon kiitosta. Heidän pitäisi tietää hyvin, että he ovat pelanneet monilla eri golfkentillä. Katsoin naisten pelaavan yksin ja he ovat todella keskittyneet tehtäväänsä saada pallo pyörimään kupissa. Jokainen aivohalvaus on tärkeä. Vihreät näyttivät erittäin hyvältä, mikä antaa hyvän kunnon myös tärkeään lähipeliin.

Kastelholman lisäksi kursseja on myös Eckerössä Länsi-Ahvenanmaalla. Ahvenanmaan golfissa on optimismia ja uskoa tulevaisuuteen. Kun kilpailu lähetettiin televisiossa, Ahvenanmaa ja golfkentät saivat sielläkin erittäin hyvää julkisuutta. Lisäksi täällä Ahvenanmaalla oli paljon kirjoitettuja artikkeleita golfista. Siksi toivomme ja uskomme, että monet ihmiset avaavat silmänsä näkemään, mitä Ahvenanmaalla on tarjottavanaan golfin maailmassa.

Pelkästään kaikki ympäröivät palvelut majoitukseen, ravintoloihin ja kuljetuksiin on asia, joka on jo houkutellut tänne kenttien lisäksi monia golfaajia. Etkö ole käynyt Ahvenanmaalla ja pelannut golfia. Kyllä, sinun pitäisi katsoa tarkemmin mitä täällä on.

Sinun ei tarvitse olla ammattilainen pelataksesi golfia Ahvenanmaan kentillä. Jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi, olit sitten aloittelija tai kokenut laji. Täältä löytyy jokaiselle jotakin.

Majoituspaikan löydät osoitteesta: www.harnasstugor.com

Syksy Ahvenanmaalla

7 Sep 2023

Tiesitkö, että Ahvenanmaalla ja upeassa saaristossa on 20 000 saarta ja luotoa. Ahvenanmaalaiset ovat matkustaneet merellä alusta asti. Meri on myös luonut edellytykset saaren elämälle. Sijainti keskellä Itämerta on tehnyt Ahvenanmaasta luonnollisen ja hienon kohtauspaikan vallanpitäjille, yrittäjille ja matkailijoille kaikkina aikoina.

Juuri nyt Ahvenanmaalle rakennetaan lisää pyöräteitä ja vuosi vuodelta ahvenanmaalaiset keksivät uusia ajattelutapoja siitä, miten he voivat parantaa rakastettua yhteisöään sekä itselleen että vierailijoille. Itsehallinto on tehnyt Ahvenanmaasta rikkaammaksi monella tapaa. Yrittäjyys on asia, johon Ahvenanmaa haluaisi panostaa, ja historiallisesti Ahvenanmaalla on ollut erittäin alhainen työttömyys.

Ahvenanmaa vahvistuu ja Ahvenanmaalla on aikaa olla yhdessä. Ahvenanmaalla on aikaa elää nykyhetkessä ja oppia uusia asioita. Täällä Ahvenanmaalla uskovat tulevaisuuteen niin nuoret kuin vanhatkin.

Kesä-, heinä- ja elokuu ovat menneet nopeasti. Toivotaan mukavaa syksyä syys-lokakuulle. Tämä mökin vuokraaminen Ahvenanmaalla jatkuu luonnollisesti myös tänä syksynä. Tarjolla on useita hauskoja tapahtumia, kuten Ahvenanmaan koiranäyttely ja Sadonkorjuujuhla.

Vaikka työt ja koulut ovat alkaneet, monet ihmiset ovat innokkaita lähtemään pois. Jos vain viikonlopuksi. Syksyllä on hyvä hidastaa vauhtia. Tai nostat vauhtia ja teet jotain, mikä on mielestäsi tuottavaa. Se on makuasia ihmisestä toiseen. Tauko arkeen, syysloma Ahvenanmaalla ei haittaa. Olette kaikki tervetulleita varaamaan majoitusta meiltä.

 

Olemme sinua varten. Anna itsesi inspiroitua majoituksistamme osoitteessa www.harnasstugor.com

Ahvenanmaa trendikkäitä

6 Sep 2023

Ahvenanmaalta on tullut trendikästä. Näemme, että nuoret pariskunnat, jotka ovat aiemmin saattaneet matkustaa Ranskan Rivieralle, menevät nyt Ahvenanmaalle. Tämä on hauskaa ja tietysti kaikki ovat tervetulleita ikään katsomatta. Pandemian aikana hieman lepotilassa ollut Ahvenanmaa on saanut pandemian jälkeen piristystä.
Monet ihmiset haluavat lähteä viikonloppumatkoille. Tunne siitä, että pääsemme irti ja kokea jotain uutta, on jotain, jota olemme luultavasti kaikki kaivanneet ja kokeneet. Henkiselle hyvinvoinnille on hyvä vain päästä pois. Uppoudu vain nojatuoliin tai sohvaan ja juo kahvisi vuokraamassasi mökissä tai huvilassa. On elämänlaatua vain olla ja katsoa merelle.
Ahvenanmaa voi olla hyvä paikka viikonloppumatkoille. Ahvenanmaalla on monia mukavia majoituspaikkoja, ravintoloita ja paljon muuta nähtävää. Hyvä ruoka ja juoma piristää elämää. Silloin on mukavaa välttää kaikkea pakollista, mitä kotona voi olla. 


Lauttamatkan lisäksi lentäminen on tärkeä tapa päästä Ahvenanmaalle. Tässä linkki Maarianhaminan lentokentälle.
Monet matkustavat Ahvenanmaalle vain viikonlopuksi tai pitkiksi viikonlopuksi. Kaikki tämä usein riippuu vähän mausta. Tai kuinka paljon sinun on tehtävä muualla tai kotona. Ahvenanmaa on melko suuri ja melko kaukana, jos asut Suomessa, Ruotsissa tai Virossa. Ahvenanmaa on paratiisi, jota rakastamme. Kerro meille, mitä haluaisit kokea ollessasi Ahvenanmaalla! Lue muutama fakta Ahvenanmaasta.
Kuten tavallista, haluan iskeä omille vuokralleni oleville kiinteistöilleni. Tervetuloa osoitteeseen www.harnasstugor.com

Kalastusta Ahvenanmaalla

22 Aug 2023

Kalastus Ahvenanmaalla on suosittua. Monet ihmiset tuovat veneensä ja moottorinsa Ahvenanmaalle. Veneen laskemiseen on useita paikkoja. Muun muassa Bovikissa Hammarlandissa on hyvä paikka laskea vene vesille. Veteen laskeutuvan rampin käyttömaksu on 4 €.


Ahvenanmaan hauen kalastus on suosittua. Henkilökohtaisesti en pelkää syödä kalaa huolimatta kaikista tutkimusraporteista, jotka puhuvat Itämeren ympäristömyrkkyistä. Älkäämme nyt ajatteleko negatiivista, vaan ajattelemme kaikkea, mikä voi mennä hyvin.


Riippumatta siitä, oletko kalastaja, joka laittaa saaliin takaisin mereen vai otatko kalaa syötäväksi, olet tervetullut kokeilemaan onneasi Ahvenanmaalla. Nykyään voit usein maksaa kalastusluvan verkossa. Katso lisätietoja www.fiskekort.fi. Tältä nettisivulta saat tietoa Ahvenanmaan kalastuksesta, joka on kaikkein informatiivisin.


Hyvä käytös järvellä on tietysti pysyä raittiina ja kunnioittaa kaikkea, mikä liittyy eläimiin ja luontoon.
Kalojen sanotaan purevan parhaiten keväällä ja syksyllä. Kalat tarvitsevat happea ja kesällä voi olla liian kuuma kaloille matalassa vedessä. Riippumatta siitä, kalastatko verkolla vai vavalla, voit saada ahvenia, haukea, siikaa, kuhaa, nieriää tai lohta. Ahvenanmaalla on myös kalastusoppaita, jotka voivat auttaa ihmisiä kalastuksessa, veneissä ja muissa asioissa. Niille teistä, jotka haluavat kalastusoppaan Ahvenanmaalle, suosittelemme www.donningfishing.com. Kaikki, jotta se olisi hyvä kokemus.

 

www.harnasstugor.com/suomi

Vuokraa mökki Ahvenanmaalla

2 Aug 2023

Miksi kannattaa vuokrata mökki Ahvenanmaalta?

Ahvenanmaa ei ole vain kaunis. Suuri etu on, että Ahvenanmaalle ja sieltä on suhteellisen edullinen ja helppo päästä kaikkien autolauttojen tarjoamien lähtöjen ansiosta.

Kaikki tämä verovapaiden ostosten ansiosta! Suurimmat toimijat ovat Viking Line ja Eckerö Linjen. Ne tarjoavat edullisia hintoja useimmista kuviteltavista asioista. Lue viestini MS Viking Glorysta.

Ahvenanmaan maalla useimmat asiat ovat parantuneet. Palvelu ja aukioloajat ja valikoima ovat parantuneet vuosien varrella niin majoituksen, ravintoloiden, shoppailun kuin elämystenkin osalta. Tapahtumia, joista päätetään Ahvenanmaalla, tulee yhä enemmän. Ahvenanmaa on yksinkertaisesti alkanut tulla trendikkääksi.

Ei ole sattumaa, että Ahvenanmaan väkiluku kasvaa vuosi vuodelta, kun yhä useammat ihmiset löytävät Ahvenanmaan helmen. Tässä on uskoa tulevaisuuteen! Ahvenanmaalla on monia mukavia mökkimajoituspaikkoja. Se on harvoin kaukana rannoista ja luonnosta. Suomalaiset tietävät sen. Sillä, että joskus kielen kanssa voi olla ongelmia, ei ole väliä. Se on vain opettavaista, kun oppii uusia sanoja.

Hieman lisähauskaa on se, että Ahvenanmaan vierailu kuvailee tornihuvilaa hieman eksklusiivisemmaksi. Linkki, josta voit lukea Ahvenanmaan vierailusta tornihuvilasta löytyy täältä.

 

Lue lisää vuokrakohteistamme: www.harnasstugor.com

Tietoa Ahvenanmaalta

16 Jul 2023

Mitkä ovat perustiedot Ahvenanmaasta?
Ahvenanmaan virallinen kieli on ruotsi. Kun kello on Ruotsissa kello 13, Ahvenanmaalla kello on 14. Kesäaika noudattaa Euroopan unionin standardeja. Ahvenanmaan virallinen valuutta on euro, mutta useimmat kaupat hyväksyvät myös Ruotsin kruunun.
Väkiluku on noin 30 500 ihmistä. Heistä noin 12 000 asuu Maarianhaminan kaupungissa. Ahvenanmaan korkein kohta merenpinnan yläpuolella on 129 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Orrdalsklint. Ahvenanmaalla on noin 6 757 saarta, joista noin 60 on asuttuja.


Mitkä urheilulajit ovat yleisiä Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on kaksi tunnettua jalkapallojoukkuetta: IFK Mariehamn ja Åland United, jotka molemmat pelaavat korkeimmissa sarjoissa. Ahvenanmaalla on curling-, salibandy-, jääratoja, keilailua, tenniskenttiä, golfkenttiä, uima-altaita ja paljon muuta. Discgolf tai freesbeegolf, Ahvenanmaalla on monia uusia kenttiä. Kiipeilyä tai boulderointia, kuten monet sanovat, on myös Ahvenanmaalla hyvät mahdollisuudet.


Miltä yrityselämä näyttää Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on rikas yritysyhteisö, jossa on menestyviä yrityksiä merenkulun, matkailun, tietotekniikan, vakuutus-, pankki- ja rahoitusalalla. Myös maatalous ja kalastus paikallisesti tuotetulla ruoalla ovat tärkeitä aloja. Veroton myynti laivoilla merkitsee Ahvenanmaalle paljon. Ahvenanmaan maakunnan omistama Paf on myös merkittävä työllistäjä.


Miltä kulttuurielämä näyttää Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on 16 vanhaa ja kaunista kirkkoa. Myös teatteri- ja taidenäyttelyitä on tarjolla kiinnostuneille. Ahvenanmaalla on erittäin rikas kulttuuriperintö.


Mitä vapaa-ajan aktiviteetteja Ahvenanmaalla on?
Saaristo tarjoaa mahdollisuuksia melontaan, purjehdukseen, pitkän matkan luistelulle ja upeille vaellusreiteille. Lintujen tarkkailu on myös erittäin suosittua Ahvenanmaalla. Kalastus on hyvin yleistä, koska siellä on hyvät kalastusvedet. Kalastuslupia voi ostaa digitaalisesti. Ahvenanmaan kalastukseen liittyen tämä sivusto on myös erittäin informatiivinen. Pyöräteitä on kaikkialla Ahvenanmaalla. Maarianhaminan sisällä on hyvät mahdollisuudet ostoksille, ravintolavierailuille, kylpylähoidoille, hieronnalle ja muulle virkistysmahdollisuukselle.


Onko Ahvenanmaalla oma lippu ja oma hallitus?
Ahvenanmaalla on oma lippu. Ahvenanmaan lippu on sininen, keltainen ja punainen. Ahvenanmaalla on ollut oma lippu vuodesta 1954 lähtien. Ahvenanmaalla on myös oma aluevaakuna, jonka aiheena on polttarit. Ahvenanmaalla on itsehallintopäivä joka vuosi 9. kesäkuuta ja Ahvenanmaa on juuri juhlinut 100 vuotta. Ahvenanmaalla on oma hallitus.
Omat suosituksemme Ahvenanmaan vierailukohteista. Huomaa, että kaikki alla olevat kohteet eivät ole avoinna ympäri vuoden.
Lugnet-keramiikkaa löytyy Hammarlandista. Hammarlandissa on myös Hugo Anderssonin ruokakauppa. Niille, jotka haluavat vaeltaa ja nauttia kauniista maisemista, on Sålis-patterivuori näkötorneineen Sålisissa, Hammarlandissa. Niille, jotka haluavat uida, on Bovik-järven yleinen uima-alue Bovikissa, Hammarlandissa.
Käsityökauppa Salt sijaitsee Maarianhaminan järvikorttelissa. Maarianhaminassa on myös Ahvenanmaan merimuseo. Jos haluat vierailla kahviloissa, Maarianhaminassa on Bagarstugan ja Svarta katten. Jomalassa on Brobacka-kahvila Björsbyn kylässä.
Karl-Ers frukts -maatilakauppa ja -kahvila Finströmin Tjudössä. Stickstuganin käsityöt ja kahvila sijaitsevat Lemlandin Järsössä. Stallhagenin oluen mikropanimo Pub Stallhagenin ruokapalveluineen on Godby Finströmissä. Smakbyn, jossa on ravintola ja maatilakauppa, löytyy Kastelholman Sundista. Eckerössä sijaitseva Posti- ja tullitalo on näkemisen arvoinen nähtävyys Länsi-Ahvenanmaalle.

 

Åland Islands - Rent cottage or villa

2 Jul 2023

Harnäs Stugor welcomes you to Åland! We hope that you will want to return to this cottage page and to Åland often. Booking and renting a cottage or house on beautiful and cozy Åland is nice. The accommodation is private and close to nature. The unique tower villa is highly appreciated.

Renting a cabin at Harnäs Stugor on Åland is easy. The cottages are located in Hammarland on western Åland, only a few hours over the Åland Sea. In northern Hammarland, we have four different accommodations located in three different locations. There are many who have fallen in love with the archipelago and the beautiful countryside in Hammarland. From Hammarland you also have fairly short distances to the city of Mariehamn and the rest of Åland.

We offer accommodation weekly with changes on Saturdays, but during and outside high season we also offer accommodation according to your wishes, subject to availability. Regardless of whether you just want to travel away and have accommodation for a weekend or for a longer period, we are always just as accommodating to provide good service. We want your Åland trip and cottage accommodation to be successful!

How do you rent a cabin or a lodge on Åland? The easiest way to do this is to rent a cabin through us if there is one available. You can book all four cabins directly through us. In recent years, our holiday homes have received a lot of praise for what we have to offer. We are both proud and happy for the response we have received. Something that, for example, must be experienced at least once in a lifetime is Tornvillan.

Don't hesitate to get in touch to ask questions if you have any questions or requests. Åland cottages are of good quality, but as a guest you want to find your gem. It could be that you want accommodation close to the sea and the beach. Many people want to live in a nice and private area. Your holiday and cottage holiday should be worth remembering. Take advantage and enjoy leisure accommodation, food, beaches, the archipelago, nature and life. Come and live in the beautiful archipelago and enjoy the smooth red granite cliffs.

Åland as a destination has many advantages. Åland is a paradise for people who want to travel and live in a cabin or house. It is extremely affordable to travel to and from Åland with car ferries regardless of the season. Feel free to explore Åland and rent a cottage or villa from us. It is thanks to your guests and your suggestions that the accommodation changes and improves. We would like to hear your thoughts and opinions both before, during and after you have booked and lived in one of our cabins. Read more about us and book a cabin at Harnäs Stugor och Tornvilla. Please contact us for more information.

We hope for many nice days in 2023 where we welcome you and your company. Days for wonderful moments in July and beyond in 2023 are still available to book if you like Tornvillan and more. We respond quickly to booking requests. We continue to welcome both new and returning guests. We would like to thank all the guests we have had so far. You are warmly welcome back!

 

www.harnasstugor.com

 

Fakta om Åland

29 Jun 2023

Vilka grundläggande fakta finns om Åland?

Det officiella språket på Åland är svenska. När klockan är 13.00 i Sverige är den 14.00 på Åland. Sommartid följer normerna för Europeiska unionen. Den officiella valutan på Åland är Euro, men de flesta butiker tar även emot svenska kronor. 

Invånarantalet är cirka 30 500 personer. Av dessa bor cirka 12000 i staden Mariehamn. Ålands högsta punkt över havet är berget Orrdalsklint 129 meter över havet. Antalet öar på Åland är cirka 6757 stycken varav cirka 60 är bebodda. 

Vilka sporter är vanliga på Åland?

Åland har två kända lag inom fotbollen: IFK Mariehamn och Åland United som båda spelar i de högsta serierna. På Åland finns curlinghall, innebandyhallar, ishall, bowling, tennisbanor, golfbanor, simhallar med mera. Discgolf eller freesbeegolf finns det många nya banor av på Åland. Klättring eller bouldering som flera säger finns det goda möjligheter till också på Åland.

Hur ser näringslivet ut på Åland? 

Åland har ett rikt näringsliv med framgångsrika företag inom sjöfart, turism, informationsteknologi, försäkringar, bank och finans. Jordbruket och fisket med lokalt producerad mat är också viktiga branscher. Taxfree försäljningen ombord på fartygen betyder mycket för Åland. Paf som ägs av landskapet Åland är också en stor arbetsgivare. 

Hur ser kulturlivet ut på Åland?  

På Åland finns 16 gamla och vackra kyrkor att besöka. Teater och konstutställningar finns det även att upptäcka för den intresserade. Åland har ett mycket rikt kulturarv. 

Vilka fritidsnöjen finns på Åland? 

Skärgården ger möjlighet till paddling, segling, långfärdsskridskoåkning och fantastiska vandringsleder. Fågelskådning är även mycket populärt på Åland. Fiske är mycket vanligt förekommande då bra fiskevatten finns. Fiskekort finns att köpa digitalt. Gällande fiske på Åland är även denna hemsida mycket informativ. Cykelvägar finns på hela Åland. Inne i Mariehamn finns goda möjligheter till shopping, restaurangbesök, spabehandlingar, massage och annan rekreation. 

Har Åland en egen flagga och egen regering? 

Åland har en egen flagga. Ålands flagga är blå, gul och röd. Åland har haft egen flagga sen år 1954. Åland har även ett eget landskapsvapen där motivet är en kronhjort. Åland har självstyrelsedag den nionde juni varje år och Åland har just firat 100 år. Åland har en egen regering. Vill du lära dig lite mer historia om Åland rekommenderas detta program från SVT play.

Våra egna rekommendationer på besöksmål på Åland. Observera att alla besöksmål nedan ej är öppna året runt.

Lugnet keramik finns i Hammarland. I Hammarland finns även Hugo Anderssons livsmedelsbutik. För den som vill vandra och ha fin utsikt finns Sålis batteriberg med utsiktstorn i Sålis, Hammarland. För den som vill simma finns Bovik sjöns allmänna badplats i Bovik, Hammarland.

Hantverksbutiken Salt finns i sjökvarteret i Mariehamn. I Mariehamn finns också Ålands sjöfartsmuseum. Vill man besöka caféer finns Bagarstugan och Svarta katten i Mariehamn. I Jomala finns Brobacka café i byn Björsby.

Karl-Ers frukts gårdsbutik och gårdscafé i Tjudö, Finström. Stickstugans hantverk och café finns i Järsö, Lemland. Stallhagens mikrobryggeri av öl med Pub Stallhagens matservering finns i Godby Finström. Smakbyn som har restaurang och gårdsbutik finns i Kastelholm Sund. Post- och tullhuset som är en byggnad i Eckerö är en sevärdhet för de som vill uppleva västra Åland.

 

Youtube Twitter Instagram Facebook

Finnlines nya fartyg går via Åland

11 Jun 2023

Det är glädjande att Finnlines nya fartyg snart börjar trafikera via Åland och Långnäs. Här är länk med bilder för de nya fartygen. Fartygen heter Ms Finnsirius och Ms Finncanoupus. Man åker med Finnlines från Nådendal eller Kapellskär. 

Finnlines blir därmed en konkurrent att räkna med för Viking Line. Finnlines har sin Star club som Ni resenärer kan gå med i för att få ta del av erbjudanden. Finnlines nya fartyg Ms Finnsirius är nu i trafik.  

Stuga på Åland hyr Ni som vanligt från www.harnasstugor.com

 

 

Åland Islands facts

30 Apr 2023

What are the basic facts about Åland?

The official language on Åland is Swedish. When it is 1 p.m. in Sweden, it is 2 p.m. on Åland. Daylight saving time follows the standards of the European Union. The official currency on Åland is the Euro, but most shops also accept Swedish kronor.

The population is approximately 30,400 people. Of these, approximately 12,000 live in the city of Mariehamn. Åland's highest point above sea level is the mountain Orrdalsklint 129 meters above sea level. The number of islands on Åland is approximately 6,757, of which approximately 60 are inhabited.

Which sports are common on Åland?

Åland has two well-known football teams: IFK Mariehamn and Åland United, both of which play in the highest leagues. On Åland there are curling rinks, floorball rinks, ice rinks, bowling, tennis courts, golf courses, swimming pools and more. Disc golf or freesbee golf, there are many new courses on Åland. Climbing or bouldering, as many say, there are also good opportunities on Åland.

What does business life look like on Åland?

Åland has a rich business community with successful companies in shipping, tourism, information technology, insurance, banking and finance. Agriculture and fishing with locally produced food are also important industries. Duty-free sales on board the ships mean a lot to Åland.

What does cultural life look like on Åland?

On Åland there are 16 old and beautiful churches to visit. Theater and art exhibitions are also there to discover for those interested. Åland has a very rich cultural heritage.

What leisure activities are there on Åland?

The archipelago provides opportunities for paddling, sailing, long-distance skating and fantastic hiking trails. Bird watching is also very popular on Åland. Fishing is very common as there are good fishing waters. Fishing licenses can be purchased digitally. Regarding fishing on Åland, this website is also very informative. Cycle paths are available throughout Åland. Inside Mariehamn there are good opportunities for shopping, restaurant visits, spa treatments, massages and other recreation.

Does Åland have its own flag and its own government?

Åland has its own flag. Åland's flag is blue, yellow and red. Åland has had its own flag since 1954. Åland also has its own regional coat of arms where the motif is a stag. Åland has autonomy day on the ninth of June every year and Åland has just celebrated 100 years. Åland has its own government. Feel free to read more about Åland Islands special status.

Our own recommendations for places to visit on Åland. Please note that all the destinations below are not open all year round.

Lugnet ceramics is found in Hammarland. In Hammarland there is also Hugo Andersson's grocery store. For those who want to hike and have a nice view, there is Sålis battery mountain with a lookout tower in Sålis, Hammarland. For those who want to swim, there is Bovik lake's public swimming area in Bovik, Hammarland.

In Mariehamn there is also the Åland Maritime Museum. If you want to visit cafes, there are Bagarstugan and Svarta katten in Mariehamn. 

Karl-Ers frukts farm shop and farm café in Tjudö, Finström. Stallhagen's beer microbrewery with Pub Stallhagen's food service is in Godby Finström. Smakbyn, which has a restaurant and farm shop, can be found in Kastelholm Sund. The Post and Customs House, which is a building in Eckerö, is a sight to see for those who want to experience western Åland.

 

www.harnasstugor.com/english

 

Resvägar till Åland

8 Mar 2023

Det finns flera sätt att ta sig till Åland. Man kan ta flyget eller åka färja till Åland. Vi är tacksamma för att trafiken till och från Åland fungerar. Med vår position mitt i Östersjön är vi en pärla att besöka. Åland är en naturlig mötesplats för både besökare, affärsmänniskor, makthavare och andra intresserade. 

Är du svensk och vill resa utomlands rekommenderar jag denna sida från regeringen. De har en app som kan vara till hjälp för att känna dig resklar. 

Finnlines har sin rutt från Nådendal till Långnäs till exempel. Gotlandsbolaget och Viking Line har köpt Ms Birka Gotland och planerar trafikstart från 2024. Vi väntar med spänd förväntan på tidtabeller och rutter för fartyget Ms Birka Gotland .

Bilden nedanför är från Visit Ålands hemsida: https://visitaland.com/resa/boka-din-resa/

/karta-png.jpg

Ett tips är att hålla koll på tidtabeller och tidsskillnader. Välkomna till Åland.

 

 

 

 

← Äldre inlägg

Tillbaka till förstasidan www.harnasstugor.com

 

 

Youtube 

Twitter 

Instagram 

Facebook

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla