Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

 

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. 

Påsken på Åland

17 feb 2021

 

Påsken kommer tidigt i år. Påsken kommer redan i början av April. Givetvis är det många som vill resa bort denna högtid. Åland har som vanligt mycket att erbjuda. Vårsolen kommer lysa över Åland. Åtminstone jag längtar till påsken 2021 med målade ägg och chocklad och allt annat gott man kan tänka sig. Men denna blogg kommer dock handla om annat. Jag har fått flera frågor av gäster och tänker besvara några av dem här också:

Kan man boka direkt genom er? 

Svaret är att det går mycket bra att boka direkt genom oss. Vi svarar snabbt både via mail och telefon. 

När kan jag hyra Tornvillan?

Svaret är att Tornvillan är öppen året runt. Tornvillan går att boka även vintertid. Detta har fler och fler upptäckt vilket jag är mycket glad över. 

Var finns närmaste matbutik? 

Närmast matbutik finns i Hammarland och heter Hugos. Det är en Kesko butik och har även en station där man kan tanka bensin. 

Finns det något roligt som hela familjen kan göra?

Vill man ha motion och samtidigt få en mycket fin utsikt ska man ta sig till Sålis Batteriberg där man kan vandra till utkikstornet. Utsikten är magisk alla dagar i veckan! 

Får man grilla? 

Man får grilla utomhus så länge man är försiktig med elden. Brandsäkerheten är viktig och brandvarnare och brandsläckare finns i alla våra uthyrningsobjekt. 

Har Ni bäddsoffa i era stugor?

Alla våra uthyrningsobjekt har bäddsoffa utom gröna stugan som har ett sovloft som är jättemysigt. 

Avslutningsvis vill jag önska Er en glad vår och påsk 2021. Titta gärna in på www.harnasstugor.com

 

Mästarnas Mästare Finland

2 feb 2021

 

Idag fick jag veta att tv kanalen Nelonen ska visa Mästarnas Mästare Finland. Sändningarna börjar i mars 2021. Det är mycket glädjande att programmet är inspelat på Åland. Det är kul med idrottare som får tävla i saker och ting man normalt inte får se dem tävla i. 

Detta är förstås fint för Åland att synas med idrottarna. Vi hoppas att detta ska leda till att fler finländare väljer att åka till Åland. Åland har mycket att erbjuda gällande boende, mat, idrottsanläggningar och rekreation. Utbudet av aktiviteter här på Åland växer varje år i takt med att befolkningen ökar. På Åland finns mycket framtidstro och många är de besökare som blivit förälskade i Åland. 

Vi hoppas på fler goda nyheter under detta år. Vi har cirka elva månader kvar av detta år. Njut av tillvaron och res till Åland. Tipsa gärna om Ni har något jag borde skriva om!

Välkomna till Åland! 

 

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Hyr och boka stuga på Åland

19 jan 2021

 

Då var det dags igen att skriva några rader. Året är 2021 nu och vi hoppas på ett bättre år. Åland har mycket att erbjuda och det är glädjande att så många finländare har valt att semestra inom det egna landet. Jag känner att Finland står starkt som land trots den globala krisen. 

Samhället förändras ständigt och det är naturligt. Folk får nya vanor och intressen. Men intresset för att uppleva skärgård, landsbygden och stugliv verkar bestå. 

Många verkar vara ute i god tid med att boka sin stuga på Åland även i år. Det finns ju väldigt liten risk att bli smittad av corona eller någon annan sjukdom ute på en stuga. Det enskilda boendet är mer populärt än hotel skulle jag tro. 

Åland har många fina platser för stugboende. Det är sällan långt bort till stränder och naturen. Det vet finländare. Att det ibland kan vara problem med språket gör ingenting. Det är bara lärorikt när man lär sig nya ord. 

Välkomna till Åland! 

 

www.harnasstugor.com 

Ms Viking Glory

2 jan 2021

En sak jag ser fram mot detta 2021 det är att MS Viking Glory ska bli klar och levererad till Östersjön. Kanske är fartyget i trafik till hösten. Det är tänkt att fartyget skall gå mellan Stockholm-Mariehamn-Åbo. 

Det kommer att bli ett lyckofartyg får vi hoppas. Bilderna jag sett av fartygets design är mycket smakfullt. Dessutom kommer fartyget att utrustas med toppmodern teknik som gör fartyget miljövänligt, tryggt och säkert på alla sätt och vis. 

Taxfree shopping, god mat och utsikt över skärgården är aldrig fel. Ett besök i Åbo, Mariehamn eller Stockholm är inte heller fel. Många är de som har släktingar, vänner, fritid och arbetsplatser i dessa städer. Det är viktigt att folk träffas på riktigt snart igen när världen blir mer normal. Min teori är att människor mår bra av att ses på andra sätt än bara via datorskärmar. 2021 har alla möjligheter att bli ett mycket bättre år än 2020. 

Sjöfarten behövs och gör vårt samhälle till vad det är. Åland skulle aldrig vara vad det är utan sjöfarten. Lycka till Viking Line med MS Glory!

God fortsättning på det nya året!

 

www.harnasstugor.com

 

Agatha Christie på Åland

16 dec 2020

 

Det spelas just nu in ett kriminaldrama på Åland. Agatha Christie Sven Hjerson spelas delvis in på Åland. Det är väldigt kul eftersom en hel del som kommer se detta på Tv4 och Cmore antagligen också kommer att vilja besöka inspelningsplatserna på Åland. Bland annat fartyget Birka har figurerat som inspelningsplats enligt lokala medier här på Åland. 

Detta verkar vara första gången en Agatha Christie serie spelas in utanför England. Pressreader har en bra artikel skriven om allt detta. Huvudpersonen i serien lär ska vara en vinterbadare också så inspelningsteamet behöver is när de ska spela in. Vintertid borde det inte vara något större problem. 

Se gärna tv serien om Sven Hjerson och låt er inspireras av Åland.

 

Boende finns hos oss: www.harnasstugor.com

 

Semester år 2021 - Hyra stuga på Åland?

30 nov 2020

 

Detta blir inget långt inlägg. Vill bara säga att man är välkommen att göra bokningar för att hyra stuga hos oss för nästa år. Vi får alla hoppas att år 2021 blir ett bättre år. Just nu har nog många inte tänkt så mycket längre än till jul och nyår. Men det kan vara kul att planera för snöiga och mysiga dagar i januari, februari och mars också. Sen kommer ljuset och våren och man får ännu mer energi!

Vill man ha lugn och ro och bara varva ner så är det bra att hyra stuga. Man slipper tänka på underhåll och kan ägna all tid till att njuta av tillvaron. En kravlös tid är bra för att ladda kroppens batterier för allt annat som väntar här i livet. Ta hand om Er!

God Jul och Gott nytt år!

Tornvillan är öppen året runt. Välkomna!

Läs mer på www.harnasstugor.com 

 

Grattis Åland United

14 nov 2020

 

Fotbollsfans på Åland jublar över Åland Uniteds framgångar med vinst i finska cupen och första platsen i finska ligan. Åland har återigen visat att man är en vinnarregion. Grattis Åland United till dubbeln! 

Det ger hopp för framtiden med lite framgångar. Idrotten är en viktig del av det kitt som håller samman ett samhälle. Idrotten är sund och viktig för oss alla oavsett vilken nivå man tävlar eller motionerar på. 

Detta blir ett ganska kort blogginlägg. Men kom ihåg. Vi tar gärna emot gäster som kommer till Åland för att idrotta eller för hjälpa de som idrottar. 

 

https://www.harnasstugor.com

 

 

Resan till Åland - öar och skär

31 okt 2020

Visste Ni att det finns 20 000 öar och skär på Åland och den fantastiska skärgården. 

Redan från början har ålänningarna färdats på havet. Havet har också satt villkoren för ö-livet. Position mitt i Östersjön har gjort Åland till en naturlig och fin mötesplats för makthavare, entreprenörer och resenärer i alla tider. 

Just nu byggs fler cyckelvägar på Åland och för varje år som går kommer ålänningarna med nya tankegångar hur de ska förbättra sitt kära samhälle för både sig själva och besökare. Självstyrelsen har gjort Åland rikare på många sätt. Företagsamhet är något som Åland gärna vill satsa på och historiskt sett har Åland haft en mycket låg arbetslöshet. 

Åland växer sig starkare och på Åland finns tid att vara tillsammans. På Åland finns tid att leva i nuet och lära sig nya saker. Här på Åland finns framtidstro för både stora och små. 

Vi finns till för Er. Låt Er inspireras av våra boenden på: www.harnasstugor.com

 

Boka stuga på Åland och få förmåner?

11 okt 2020

Jag har funderat på vad jag som gäst helst skulle få som överraskning på boendet man bokat. Vad skulle Ni vilja ha när Ni hyr stuga på Åland? Vad sätter guldkant på Er tillvaro? 

Mina förslag till gåvor är: frukter, choklad, nötter, liten vinflaska, äppelmust, tofflor, lyxigt schampo. Listan kan göras lång. Bara fantasin sätter gränser för hur festlig och mysig tillvaron kan bli. 

Det vanliga på Åland är att stugor man hyr är självhushållande. Det vill säga att man själv får ta med sig allt från grillkol till tandborstar. Det är ju väldigt mycket från person till person vilken sorts schampo eller tandkräm man föredrar.

Hör av Er och berätta vad Ni skulle vilja ha som överraskning när Ni hyr stuga? 

Vi och Tornvillan på Åland finns till för våra gäster. Läs mer på www.harnasstugor.com/tornvillan

Helger är speciella

26 sep 2020

 

Många gillar att åka på weekend resor. Känslan att få komma bort och få uppleva någonting nytt har vi nog alla längtat efter och fått uppleva. Det är bra för ens psykiska välmående att få komma bort helt enkelt. Bara sjunka ner i en fåtölj eller soffa och dricka sitt kaffe i en stuga eller villa man hyr. Det är livskvalitet att bara vara och kunna se ut över havet. 

Åland kan vara ett bra ställe för weekend resor. Finns många fina boenden, restauranger med mera att upptäcka på Åland. God mat och dryck förgyller tillvaron. Sen är det skönt att slippa alla måsten som man kan ha hemma. 

Det är många som åker till Åland för just bara ett veckoslut eller ett förlängt veckoslut. Allt det där beror ju ofta lite på tycke och smak. Eller på hur mycket man har att göra på annan ort eller hemma. Åland är lagom stort och ligger lagom långt borta om man bor i Finland, Sverige eller Estland. Åland är ett paradis som vi älskar. Hör gärna av Er vad Ni skulle vilja uppleva på en weekend! 

Boende finns på www.harnasstugor.com

 

Trevlig helg! Trevlig weekend!

Julmarknad på Åland

9 sep 2020

 

Det är bara några veckor kvar tills årets julmarknader börjar. De brukar vara julmarknader på Åland runt 1 december och framåt. De brukar vara julmarknader på torget i Mariehamn och så brukar det vara marknader ute på landsbygden. Jan Karlsgården brukar ha en mycket uppskattad julmarknad. Julmyset är ett faktum när man har kvalitetsprodukter med sig hem. 

Glögg, pepparkakor, kransar, vantar, mössor, keramik med mera går att hitta på våra julmarknader som i mitt tycke har växt år för år i popularitet. Vill man komma i julstämning är Åland en perfekt ort.

Åland är väl värt ett besök för att upptäcka lokala delikatesser och lokalt hantverk. Inköpen kan bli perfekta julklappar till någon man tycker mycket om! 

Tornvillan finns ännu ledig att boka för November och Decemer 2020.

GOD JUL 2020 önskar vi redan nu! 

 

www.harnasstugor.com

 

Ahvenanmaa Sadonkorjuujuhla

23 aug 2020

Ahvenanmaalla järjestee 18 - 20 syyskuuta 2020 sadonkorjuujuhla. Meidän kutta voitte voukra mökkiä Ahvenanmaan maaseudulla, Ahvenanmaan pääsaarella, tällä hetkellä (23.08.2020) meillä on kolme mökkiä vapaana sadonkurjuujuhlan aikana. Vapaitia mökkiä ovat vielä keltainen mökki (gula stugan) sekä punainen mökki (röda stugan) ja vihreä mökki (gröna stugan). Sekän punainen että vihreä mökki ovat molemmat rannalla iltaauringolla. Keltainen mökki edullisella tasolla sopii hyvin jos haluatte tutusta Ahvenanmaata. Ottakaa yhteyttä suoraan meille: www.harnasstugor.com tai [email protected] tai 0457-5244267 tai 0457-5244222. Meidän mökkit ovat länsi Ahvenanmaalla, noin 25 km Maarianhamniasta.

Skördefest på Åland

23 aug 2020

Nu är det snart dags för Skördefesten på Åland år 2020. Skördefesten äger rum 18 - 20 September 2020. 

Det är gemytligt att åka runt på små byvägar och uppleva Åland. Det som erbjuds är lokalt producerad mat, dryck och konsthantverk. Man kan besöka bryggerier, restauranger, småföretag, gårdar med mera där man kan köpa med sig deras produkter. Många deltagande företag låter även konsumenterna provsmaka produkterna innan köp vilket gör det hela extra trevligt. 

Skördefesten är ett av få evenemang som blir av i år. Därför bör man passa på att komma och uppleva Åland. 

Många passar även på att hyra stuga på Åland under skördefesten. Vi har ännu 3 stugor lediga. 


www.harnasstugor.com

Discgolf på Åland

11 aug 2020

 

Vi på Åland är glada och stolta över satsningen på alla helt nybyggda banor för discgolf

Eller bör man kalla sporten för frisbeegolf? Vad är det rätta namnet riktigt? Kärt barn brukar ha många namn.

Vi ser redan nu att discgolf och annan idrott lockar besökare till Åland. Det är en sund och trevlig sysselsättning att vara ute i naturen. 

Det finns ju många banor för discgolf i Åbo och Helsingfors, men nu är kanske Åland strået vassare? Banor finns såväl i parkmiljö som i mer bergsaktig miljö.  Vi vet inte riktigt ännu vilka banor som är bäst. Kom till Åland och prova! 

Det är helt klart en social sport och ett fritidsnöje där man inte behöver så mycket utrustning. Men ett glatt humör kan hjälpa en utövare på vägen precis som i de flesta andra sporter. 

Vi tar gärna emot Er som gäster i våra stugor! Välkomna till Åland alla utövare av discgolf!

www.harnasstugor.com 

 

Mökki Ahvenanmaa

27 jul 2020

 

Stuga på finska är Mökki har jag lärt mig. Åland på finska är Ahvenanmaa. Det tror jag är rätt stavat. Vill tacka alla finska gäster jag haft hittills i sommar! Tack och välkomna tillbaka! 

Det börjar bli dags att planera hösten. Hör gärna av Er för frågor och funderingar. Vi tror på bättre tider! Åland har mycket att ge både gällande mat, dryck, hantverk och boende. 

Vi finns till för Er gäster! 

 

Välkomna! 

 

www.harnasstugor.com 

 

← Äldre inlägg

resebloggar.info

 

Tillbaka till förstasidan www.harnasstugor.com

 

 

Deutsch

Suomi

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla