Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Blogg

 

Välkomna att läsa mera om resor till Åland och om att hyra stuga och hur det är att hyra ut stugor och hus. 

Nya bastuspisar i stugorna

10 jul 2021

Bastuspisar eller bastuugnar eller vad man vill kalla det för slits ofta tills de inte längre går att använda. Man bör byta bastuspisarna direkt när man upptäcker hål i plåten. Porösa stenar bör även bytas ut mot nya. Stenarna ska inte heller packas för tätt har jag lärt mig. 

Jag gjorde slag i saken nu i veckan och det har varit lärorikt. Det blev finska Harvia som fick sälja bastuugnar åt mig. För många är det här med bastu en meditativ stund. För er som undrar kan jag säga att det blev vedeldade bastuugnar med nya stenar. Man bör hellre välja de större stenarna än de små skulle jag tro. 

Första eldningen av bastuugnen ska ske utan att man slänger på vatten har jag läst i instruktionerna. Beräknad livslängd på bastuugnarna är enligt försäljaren cirka 5-7 år beroende på hur väl ugnarna tas om hand. 

Själv är jag ingen stor bastubadare även om jag gillar värme. Själv uppskattar jag kalla duschar som gör att jag känner mig alert och redo för att ta tag i arbetsuppgifter. 

 

Välkomna att komma till Åland och bada bastu eller varför inte en svalkande dusch!

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Solpaneler ger miljövänligt boende

12 jun 2021

 

Vill ni bo på Åland ska Ni hyra Tornvillan. Den har nu 20 stycken solpaneler på taket. Detta glädjer mig att kunna skapa en miljöprofil. Ren energi är framtiden och det är dags att go green. I och med att det är falsat plåttak var det väldigt lätt att fästa solpanelerna. Solpanelerna ger inget ljud ifrån sig och de ger även en billigare elräkning. 

Jag kommer inte blogga så långt idag, men hör gärna av Er om Ni har funderingar kring Åland och boende här. Jag svarar gärna på frågor. 

Välkomna till Åland! 

 

Läs mer på: www.harnasstugor.com

 

Tack för alla besök på hemsidan!

23 maj 2021

 

Tack för över 90000 sidvisningar på hemsidan. Det betyder mycket för att få ut informationen om stugorna. Tack till alla Er som hittar oss via sociala medier och som gillar, kommenterar och delar med sig på Instagram, Facebook, Google och så vidare. Nu siktar vi vidare mot 100 000 sidvisningar på hemsidan.

Den digitala resan är en sak. Det allra viktigaste är vad som sker i verkliga fysiska livet. Det är tack vare Er gäster som stugorna blir levande. 

Säsongen är här och vädret är riktigt trevligt här på Åland. Jag skriver inte så långt idag. Men Ni vet att Åland och stugorna finns här för Er. Välkomna till Åland! 

 

Hemsidan är som vanligt: www.harnasstugor.com 

 

Boende i karantän

8 maj 2021

 

Vi har fått frågor om vi tar emot gäster som ska bo i karantän. Svaret är ja att vi tar emot gäster som vill bo i karantän. Det har fungerat mycket bra hittills. Det finns många därute som inte sett sina släktingar på över ett år. Så det känns fint att kunna bidra till att folk kan träffas igen. Stugboende lämpar sig bättre än något hotel är min åsikt om man ska bo i karantän. 

Låt oss nu hoppas att pandemin snart tar slut. Vaccinet ger hopp för Åland och resten av världen. 

Detta blir ett ganska kort inlägg. Det är en fin vårdag därute och jag hoppas Ni tar vara på solen. 

 

Önskar Er alla en fin och trevlig helg! 

Fridays for future

23 apr 2021

Det är fredag idag och detta inlägg blir inte jättelångt. Med risk för att låta larvig. Varje dag är en dag för framtiden. Men jag vill säga att jag är tacksam för alla bokningar som strömmar in för sommaren. Låt sommaren 2021 bli någorlunda normal så vi alla får vara tacksamma. 

Läste i veckan att Ålands kända kock och vinnare av Robinson Michael Björklund ska öppna restauranger i centrala Helsingfors i Stockmann. Det var en god nyhet förstås. Mat Åland blir bara mer intressant för varje år som går. Det är en känsla jag har. Restaurangerna i varuhuset Stockmann kommer heta BBQ Royale by Michael Björklund och sen kommer det även finnas ett cafè som heter Cafè Royale Helsinki. 

Stockmann har sina egna märken Villa och Casa bland annat och jag har lite prylar från Stockmann i uthyrningsobjekten. Det har varit uppskattat av mina gäster. 

Vill Ni upptäcka Mat Åland får Ni givetvis hyra stuga hos mig: www.harnasstugor.com 

Sen finns ju även Fiske Åland, Golf Åland och discgolf Åland med mera. Det finns mycket möjligheter på Åland. Dessutom har jag för mig att finska staten gick ut i veckan med att finländska folket bör resa inom landet i år på grund av pandemin. Så det finns all orsak att besöka Åland. Välkomna till Åland!

Ha en bra helg!

Valborgsmässoafton på Åland?

4 apr 2021

Mjöd, struvor, korvgrillning och sång förknippas med valborg. Jag läser bakgrunden till firandet av valborg på wikipedia. Det finns en hel del att skriva om, men jag tror det är enklast att Ni själva läser om det på: https://sv.wikipedia.org/wiki/Valborgsmässoafton

Det är fint med trevliga traditioner som valborg. Även på Åland firas valborg. Berätta gärna för mig hur just Ni firar valborg och första maj! Är vädret viktigt under valborg? Måste man vara utomhus eller är ett firande inomhus acceptabelt? Det kan ju ännu vara lite småfruset ute i slutet av april. 

Hur som helst tack för att Ni läser bloggen.

Välkomna till Åland och glad Valborg på Er Alla!

 

Boende på Åland finns på: www.harnasstugor.com

 

 

Åland Tours

21 mar 2021

Jag har hittat ett företag som hjälper besökare att skapa fina minnen från sin resa på Åland. De heter Åland Tours och man kan läsa mer om vad de har att erbjuda på deras hemsida: https://www.alandtours.com/

Gå gärna in och läs och få inspiration. Åland har mycket att erbjuda och passa gärna på att pröva de spel Ni hittar på Åland Tours hemsida.

Naturvandringar och privata guidningar blir mer och mer populärt även på Åland. Steivi på Åland Tours erbjuder dessa sunda och lärorika guidningar.


Glad påsk och ha en fin vår! Jag hoppas att vi ses på Åland! 

 

Boende hittar ni på www.harnasstugor.com

 

Svarar på frågor om Åland fortsättning

3 mar 2021

 

Senast svarade jag på vanliga frågor om att hyra stuga. Jag fortsätter denna gång med att svara på några frågor om Åland. Svaren Ni får här är ganska korta, men bättre än inget. Fråga gärna på om Ni har frågor! Det finns massor att se och upptäcka på Åland. 

 

Har Åland några Lotto spel? 

Det finns ett åländskt lotto som heter Paf Låttå. 

Har Åland någon egen kryptovaluta? 

Åland har inte någon egen kryptovaluta. 

Finns det podcasts från Åland? 

Ja det finns flera som poddar. Det finns poddar om Åland där poddar finns. Bland annat Ålands radio har några intressanta avsnitt. 

Finns det tillverkning av starksprit på Åland? 

Ja det finns en tillverkare av Gin som heter Åland Distillery. 

Firar Åland 100 år snart? 

Det stämmer att Åland snart påbörjar festligheterna med att fylla 100 år!

 

 

Boende på Åland hittar ni här hos oss: www.harnasstugor.com 

 

 

Påsken på Åland

17 feb 2021

 

Påsken kommer tidigt i år. Påsken kommer redan i början av April. Givetvis är det många som vill resa bort denna högtid. Åland har som vanligt mycket att erbjuda. Vårsolen kommer lysa över Åland. Åtminstone jag längtar till påsken 2021 med målade ägg och chocklad och allt annat gott man kan tänka sig. Men denna blogg kommer dock handla om annat. Jag har fått flera frågor av gäster och tänker besvara några av dem här också:

Kan man boka direkt genom er? 

Svaret är att det går mycket bra att boka direkt genom oss. Vi svarar snabbt både via mail och telefon. 

När kan jag hyra Tornvillan?

Svaret är att Tornvillan är öppen året runt. Tornvillan går att boka även vintertid. Detta har fler och fler upptäckt vilket jag är mycket glad över. 

Var finns närmaste matbutik? 

Närmast matbutik finns i Hammarland och heter Hugos. Det är en Kesko butik och har även en station där man kan tanka bensin. 

Finns det något roligt som hela familjen kan göra?

Vill man ha motion och samtidigt få en mycket fin utsikt ska man ta sig till Sålis Batteriberg där man kan vandra till utkikstornet. Utsikten är magisk alla dagar i veckan! 

Får man grilla? 

Man får grilla utomhus så länge man är försiktig med elden. Brandsäkerheten är viktig och brandvarnare och brandsläckare finns i alla våra uthyrningsobjekt. 

Har Ni bäddsoffa i era stugor?

Alla våra uthyrningsobjekt har bäddsoffa utom gröna stugan som har ett sovloft som är jättemysigt. 

Avslutningsvis vill jag önska Er en glad vår och påsk 2021. Titta gärna in på www.harnasstugor.com

 

Mästarnas Mästare Finland

2 feb 2021

 

Idag fick jag veta att tv kanalen Nelonen ska visa Mästarnas Mästare Finland. Sändningarna börjar i mars 2021. Det är mycket glädjande att programmet är inspelat på Åland. Det är kul med idrottare som får tävla i saker och ting man normalt inte får se dem tävla i. 

Detta är förstås fint för Åland att synas med idrottarna. Vi hoppas att detta ska leda till att fler finländare väljer att åka till Åland. Åland har mycket att erbjuda gällande boende, mat, idrottsanläggningar och rekreation. Utbudet av aktiviteter här på Åland växer varje år i takt med att befolkningen ökar. På Åland finns mycket framtidstro och många är de besökare som blivit förälskade i Åland. 

Vi hoppas på fler goda nyheter under detta år. Vi har cirka elva månader kvar av detta år. Njut av tillvaron och res till Åland. Tipsa gärna om Ni har något jag borde skriva om!

Välkomna till Åland! 

 

Boende hittar Ni här: www.harnasstugor.com 

 

 

Hyr och boka stuga på Åland

19 jan 2021

 

Då var det dags igen att skriva några rader. Året är 2021 nu och vi hoppas på ett bättre år. Åland har mycket att erbjuda och det är glädjande att så många finländare har valt att semestra inom det egna landet. Jag känner att Finland står starkt som land trots den globala krisen. 

Samhället förändras ständigt och det är naturligt. Folk får nya vanor och intressen. Men intresset för att uppleva skärgård, landsbygden och stugliv verkar bestå. 

Många verkar vara ute i god tid med att boka sin stuga på Åland även i år. Det finns ju väldigt liten risk att bli smittad av corona eller någon annan sjukdom ute på en stuga. Det enskilda boendet är mer populärt än hotel skulle jag tro. 

Åland har många fina platser för stugboende. Det är sällan långt bort till stränder och naturen. Det vet finländare. Att det ibland kan vara problem med språket gör ingenting. Det är bara lärorikt när man lär sig nya ord. 

Välkomna till Åland! 

 

www.harnasstugor.com 

Ms Viking Glory

2 jan 2021

En sak jag ser fram mot detta 2021 det är att MS Viking Glory ska bli klar och levererad till Östersjön. Kanske är fartyget i trafik till hösten. Det är tänkt att fartyget skall gå mellan Stockholm-Mariehamn-Åbo. 

Det kommer att bli ett lyckofartyg får vi hoppas. Bilderna jag sett av fartygets design är mycket smakfullt. Dessutom kommer fartyget att utrustas med toppmodern teknik som gör fartyget miljövänligt, tryggt och säkert på alla sätt och vis. 

Taxfree shopping, god mat och utsikt över skärgården är aldrig fel. Ett besök i Åbo, Mariehamn eller Stockholm är inte heller fel. Många är de som har släktingar, vänner, fritid och arbetsplatser i dessa städer. Det är viktigt att folk träffas på riktigt snart igen när världen blir mer normal. Min teori är att människor mår bra av att ses på andra sätt än bara via datorskärmar. 2021 har alla möjligheter att bli ett mycket bättre år än 2020. 

Sjöfarten behövs och gör vårt samhälle till vad det är. Åland skulle aldrig vara vad det är utan sjöfarten. Lycka till Viking Line med MS Glory!

God fortsättning på det nya året!

 

www.harnasstugor.com

 

Agatha Christie på Åland

16 dec 2020

 

Det spelas just nu in ett kriminaldrama på Åland. Agatha Christie Sven Hjerson spelas delvis in på Åland. Det är väldigt kul eftersom en hel del som kommer se detta på Tv4 och Cmore antagligen också kommer att vilja besöka inspelningsplatserna på Åland. Bland annat fartyget Birka har figurerat som inspelningsplats enligt lokala medier här på Åland. 

Detta verkar vara första gången en Agatha Christie serie spelas in utanför England. Pressreader har en bra artikel skriven om allt detta. Huvudpersonen i serien lär ska vara en vinterbadare också så inspelningsteamet behöver is när de ska spela in. Vintertid borde det inte vara något större problem. 

Se gärna tv serien om Sven Hjerson och låt er inspireras av Åland.

 

Boende finns hos oss: www.harnasstugor.com

 

Semester år 2021 - Hyra stuga på Åland?

30 nov 2020

 

Detta blir inget långt inlägg. Vill bara säga att man är välkommen att göra bokningar för att hyra stuga hos oss för nästa år. Vi får alla hoppas att år 2021 blir ett bättre år. Just nu har nog många inte tänkt så mycket längre än till jul och nyår. Men det kan vara kul att planera för snöiga och mysiga dagar i januari, februari och mars också. Sen kommer ljuset och våren och man får ännu mer energi!

Vill man ha lugn och ro och bara varva ner så är det bra att hyra stuga. Man slipper tänka på underhåll och kan ägna all tid till att njuta av tillvaron. En kravlös tid är bra för att ladda kroppens batterier för allt annat som väntar här i livet. Ta hand om Er!

God Jul och Gott nytt år!

Tornvillan är öppen året runt. Välkomna!

Läs mer på www.harnasstugor.com 

 

Grattis Åland United

14 nov 2020

 

Fotbollsfans på Åland jublar över Åland Uniteds framgångar med vinst i finska cupen och första platsen i finska ligan. Åland har återigen visat att man är en vinnarregion. Grattis Åland United till dubbeln! 

Det ger hopp för framtiden med lite framgångar. Idrotten är en viktig del av det kitt som håller samman ett samhälle. Idrotten är sund och viktig för oss alla oavsett vilken nivå man tävlar eller motionerar på. 

Detta blir ett ganska kort blogginlägg. Men kom ihåg. Vi tar gärna emot gäster som kommer till Åland för att idrotta eller för hjälpa de som idrottar. 

 

https://www.harnasstugor.com

 

 

← Äldre inlägg

resebloggar.info

 

Tillbaka till förstasidan www.harnasstugor.com

 

 

Deutsch

Suomi

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla