Hyra och boka stuga på Åland - Harnäs stugor

Hyr och boka stuga på Åland. Villa och stugor att hyra.

Tietoa Ahvenanmaalta

Mitkä ovat perustiedot Ahvenanmaasta?
Ahvenanmaan virallinen kieli on ruotsi. Kun kello on Ruotsissa kello 13, Ahvenanmaalla kello on 14. Kesäaika noudattaa Euroopan unionin standardeja. Ahvenanmaan virallinen valuutta on euro, mutta useimmat kaupat hyväksyvät myös Ruotsin kruunun.
Väkiluku on noin 30 500 ihmistä. Heistä noin 12 000 asuu Maarianhaminan kaupungissa. Ahvenanmaan korkein kohta merenpinnan yläpuolella on 129 metriä merenpinnan yläpuolella oleva Orrdalsklint. Ahvenanmaalla on noin 6 757 saarta, joista noin 60 on asuttuja.


Mitkä urheilulajit ovat yleisiä Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on kaksi tunnettua jalkapallojoukkuetta: IFK Mariehamn ja Åland United, jotka molemmat pelaavat korkeimmissa sarjoissa. Ahvenanmaalla on curling-, salibandy-, jääratoja, keilailua, tenniskenttiä, golfkenttiä, uima-altaita ja paljon muuta. Discgolf tai freesbeegolf, Ahvenanmaalla on monia uusia kenttiä. Kiipeilyä tai boulderointia, kuten monet sanovat, on myös Ahvenanmaalla hyvät mahdollisuudet.


Miltä yrityselämä näyttää Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on rikas yritysyhteisö, jossa on menestyviä yrityksiä merenkulun, matkailun, tietotekniikan, vakuutus-, pankki- ja rahoitusalalla. Myös maatalous ja kalastus paikallisesti tuotetulla ruoalla ovat tärkeitä aloja. Veroton myynti laivoilla merkitsee Ahvenanmaalle paljon. Ahvenanmaan maakunnan omistama Paf on myös merkittävä työllistäjä.


Miltä kulttuurielämä näyttää Ahvenanmaalla?
Ahvenanmaalla on 16 vanhaa ja kaunista kirkkoa. Myös teatteri- ja taidenäyttelyitä on tarjolla kiinnostuneille. Ahvenanmaalla on erittäin rikas kulttuuriperintö.


Mitä vapaa-ajan aktiviteetteja Ahvenanmaalla on?
Saaristo tarjoaa mahdollisuuksia melontaan, purjehdukseen, pitkän matkan luistelulle ja upeille vaellusreiteille. Lintujen tarkkailu on myös erittäin suosittua Ahvenanmaalla. Kalastus on hyvin yleistä, koska siellä on hyvät kalastusvedet. Kalastuslupia voi ostaa digitaalisesti. Ahvenanmaan kalastukseen liittyen tämä sivusto on myös erittäin informatiivinen. Pyöräteitä on kaikkialla Ahvenanmaalla. Maarianhaminan sisällä on hyvät mahdollisuudet ostoksille, ravintolavierailuille, kylpylähoidoille, hieronnalle ja muulle virkistysmahdollisuukselle.


Onko Ahvenanmaalla oma lippu ja oma hallitus?
Ahvenanmaalla on oma lippu. Ahvenanmaan lippu on sininen, keltainen ja punainen. Ahvenanmaalla on ollut oma lippu vuodesta 1954 lähtien. Ahvenanmaalla on myös oma aluevaakuna, jonka aiheena on polttarit. Ahvenanmaalla on itsehallintopäivä joka vuosi 9. kesäkuuta ja Ahvenanmaa on juuri juhlinut 100 vuotta. Ahvenanmaalla on oma hallitus.
Omat suosituksemme Ahvenanmaan vierailukohteista. Huomaa, että kaikki alla olevat kohteet eivät ole avoinna ympäri vuoden.
Lugnet-keramiikkaa löytyy Hammarlandista. Hammarlandissa on myös Hugo Anderssonin ruokakauppa. Niille, jotka haluavat vaeltaa ja nauttia kauniista maisemista, on Sålis-patterivuori näkötorneineen Sålisissa, Hammarlandissa. Niille, jotka haluavat uida, on Bovik-järven yleinen uima-alue Bovikissa, Hammarlandissa.
Käsityökauppa Salt sijaitsee Maarianhaminan järvikorttelissa. Maarianhaminassa on myös Ahvenanmaan merimuseo. Jos haluat vierailla kahviloissa, Maarianhaminassa on Bagarstugan ja Svarta katten. Jomalassa on Brobacka-kahvila Björsbyn kylässä.
Karl-Ers frukts -maatilakauppa ja -kahvila Finströmin Tjudössä. Stickstuganin käsityöt ja kahvila sijaitsevat Lemlandin Järsössä. Stallhagenin oluen mikropanimo Pub Stallhagenin ruokapalveluineen on Godby Finströmissä. Smakbyn, jossa on ravintola ja maatilakauppa, löytyy Kastelholman Sundista. Eckerössä sijaitseva Posti- ja tullitalo on näkemisen arvoinen nähtävyys Länsi-Ahvenanmaalle.

 

Youtube 

Twitter 

Instagram 

Facebook

 

16 Jul 2023

 

[email protected]

 

http://www.booking.com/tornvilla